LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé 'TiGenix'


TiGenix werd in 2000 opgericht als spin-off van de universiteiten van Leuven en Gent met als doel een duurzame, regeneratieve behandeling te ontwikkelen voor de behandeling van beschadigd kraakbeen. Negen jaar later werd ChondroCelect, als eerste geavanceerd medicinaal product, in Europa goedgekeurd. TiGenix is ondertussen uitgegroeid tot een volledig geïntegreerd bedrijf met de ambitie om een wereldleider te worden in het domein van regeneratieve geneeskunde en celtherapie.

De overname van Cellerix, een Spaans stamcelbedrijf, betekent een belangrijke stap in de realisatie van deze ambitie. Door de combinatie van beide bedrijven werd een Europese leider in celtherapie gecreëerd met 2 commerciële producten, ChondroCelect en ChondroMimetic, op de markt in Europa en een stamcelplatform dat de basis vormt voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor beschadigde gewrichten, ontstekingsziekten en auto-immune aandoeningen. TiGenix heeft vestigingen in Leuven (België), Madrid (Spanje), Sittard-Geleen (NL) en Cambridge (VK).

Gil Beyen, oprichter en CBO, zal tijdens dit Ondernemerscafé een overzicht geven van de geschiedenis en de groei van het bedrijf alsook de commerciële producten ChondroCelect en ChondroMimetic toelichten.
Eduardo Bravo, CEO, zal een overzicht geven van de ontwikkelings- en groeistrategie van het bedrijf. Tijdens de Q&A sessie zullen een aantal managers van TiGenix aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Enkele praktische aspecten

Datum: Dinsdag 21 juni 2011 (18u00 – 21u00)
Locatie: TiGenix, Researchpark Haasrode 1724, Romeinse Straat 12/2, 3001 Leuven

Programma

  • 18u00: Ontvangst deelnemers
  • 18u30: Introductie door Leuven.Inc
  • 18u40: “Van universitaire spin-off tot Europese leider in celtherapie”
    Gil Beyen, oprichter en CBO Eduardo Bravo, CEO
  • 19u30: Vraag en antwoord
  • 19u45: Hapje en tapje
  • 21u00: Einde van het café

Hoe kan u deelnemen?

Zoals steeds hanteren wij het "first subscribe, first serve" principe. Inschrijven kan via mail aan onze administratie tot uiterlijk vrijdag 10 juni 2011. Om iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen, wordt het aantal deelnemende personen van eenzelfde bedrijf gelimiteerd.

=> Opgelet! Leuven.Inc Ondernemerscafé's zijn enkel toegankelijk voor onze leden.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.

Bent u na inschrijving verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij alsnog een andere persoon toelaten.
 

Klik hier voor registratie

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us