LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé 'Hospital Logistics'


Hospital Logistics nv ontstond in 1996  na een afsplitsing in een joint-venture van de logistieke activiteiten van de UZ Leuven. Ondertussen, 15 jaar later, is HL actief in België en Nederland, kent het bedrijf 5 jaar na mekaar een double-digit groei, en  is er een nieuwe hoofdaandeelhouder. HL richt zich met zijn logistieke dienstverlening op ziekenhuizen en zorginstellingen, en is onbetwist marktleider in de Benelux. 

HL neemt typisch de magazijnactiviteiten voor verbruiksartikelen over van zijn klanten, waarbij HL het voorraadbeheer op zich neemt, en de goederen op basis van elektronische bestellingen klaarmaakt per afdeling en verscheept naar de klant.  Hierbij gaat HL zo ver dat ze eigenaar worden van deze magazijngoederen, zonder de inkoopbeslissing weg te nemen van de klant.  Tevens stelt HL systemen ter beschikking die het de klant mogelijk maken zijn eigen voorraden te beheren, en elektronisch te bestellen. 
 
Hospital Logistics is gevestigd te Aarschot, en heeft ook 4 DC’s in Nederland.  In 2011 werd HL gehuldigd als 2de snelste groeier in Transport en Logistiek bij de grote bedrijven (Trends Gazellen).
 
Eric Dewaet staat sinds 2004 aan het hoofd van Hospital Logistics, en zal tijdens het ondernemerscafé toelichting geven bij de succesfactoren van deze gezonde groei.  Hoe hielpen missie, strategie, personeelsontwikkeling, geluk, durf/lef, technologie, raad van bestuur, … bij het ontwikkelen van HL?
 

Enkele praktische aspecten

Datum: Woensdag 7 december 2011 (17u00 – 20u00)
Locatie: Industriezone A118, Nieuwland 5 b, 3200 Aarschot

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us