LEUVEN MINDGATE

Vrijdag Visdag: Innovamat (SIRRIS)


Organisatie: Innovatiecentrum Vlaams Brabant

Omschrijving:

INNOVAMAT is de adviseerdienst binnen Sirris rond het aanwenden van innovatieve materialen en producten. Het project stelt zich tot doel om te komen tot een grotere efficiëntie in de aanwending van nieuwe kunststofmaterialen, innovatie in ontwerp en vormgeving van bestaande en nieuwe producten en de verwerking ervan bij de technologische industrie in Vlaanderen.
Ondanks het feit dat de industrie zich onvoldoende bewust is van de kansen die nieuwe kunststof materialen bieden, zal kunststof nog een belangrijkere grondstof worden voor alle sectoren van de technologische industrie. Dit heeft onder andere te maken met de eigenschappen die kunststofmaterialen kunnen bieden: geleidbaarheid, vervormbaarheid, reductie van gewicht, etc.
De oprukkende globalisering, concurrentie met lage loonlanden en de sterke economische groei in Azië zijn belangrijke uitdagingen voor de technologische industrie. Elke sector wordt geconfronteerd met zijn specifieke problemen, maar algemeen kan men stellen dat:

- bedrijven afwachtend zijn om nieuwe kunststofmaterialen aan te wenden
- er een zwak imago is van kunststoffen bij particuliere klanten
- er een gebrek is aan goed opgeleide kunststofverwerkers en composietverwerkers
- de levenscyclus van producten korter wordt
- er een omschakeling waarneembaar is van leverancier van componenten naar leverancier-ontwerper van volledige functionele modules
- er een te beperkte innovatie is
In de uiteenzetting zal Dhr. Harry Sools een beschrijving geven van het gebruik van 'advanced materials' in integrale productontwikkeling, startend vanuit het idee tot en met het product voor pre-industrialisatie.

Programma:
12u00: Ontvangst met (vis)lunch
12u30: Welkomstwoord door Innovatiecentrum Vlaams-Brabant
12u35: Dhr. Harry Sools
13u15: Vragen

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us