LEUVEN MINDGATE

Researchmeeting@Breakfast: vlotte lijmkeuze zorgt voor beter hechting


Bij het creatief verbinden van materialen spelen lijmen een cruciale rol. De veelheid aan lijmsoorten maakt een juiste keuze moeilijk. Bedrijven hebben nood aan een praktische en wetenschappelijk onderbouwde methode die toelaat om een verantwoorde lijmkeuze te maken en hier vervolgens een optimale lijmvoeg mee op te bouwen.

Het Technologisch Centrum aan de KHBO Oostende kan op volgende vragen een antwoord geven:
- welke zijn de nieuwste inzichten op het vlak van verlijming?
- hoe kom ik snel tot de keuze van de juiste lijmfamilie in functie van de belastingsvoorwaarden en de aard van de te verlijmen substraten?
- welke voorbereiding is er nodig bij een verlijming van specifieke materialen?
- hoe karakteriseer je de oppervlaktetoestand en hoe bepaal je de gepaste reinigingsprocedures?
welke oppervlakte-activatie is er noodzakelijk?

Een meer gedetailleerde lijmkeuze vereist metingen en is bijzonder delicaat in het geval van dynamisch belaste lijmvoegen. Naast de geoptimaliseerde lijmkeuze is het ook belangrijk om de krachtenverdeling in de lijmvoeg verder te perfectioneren op basis van het lijmvoegontwerp. KHBO heeft ervaring met het visualiseren van de krachtenverdeling in een dynamisch belaste lijmvoeg. Deze kennis wordt in een gebruiksvriendelijke software geïmplementeerd (integreerbaar in een bestaand eindig elementen pakket).

Deze researchmeeting is voor u relevant indien u:
- wil kennismaken met de manier waarop snel een lijmtype kan gekozen worden dit in functie van de mechanische, fysische en chemische omstandigheden
- geconfronteerd wordt met hechtingsproblemen
- lijmen wil inzetten onder omstandigheden waarin de lijmvoeg dynamisch belast wordt en u onder die omstandigheden de lijmsoort en/of de lijmvoeg wil optimaliseren
- zoekt naar een aanspreekpunt/technologiepartner rond dit onderwerp

Wij zien er naar uit u op deze researchmeeting te mogen ontmoeten waar Pol Coudeville (Docent-onderzoeker opleiding kunststoffentechnologie) en Stijn Debruyne (Docent-onderzoeker dynamica van mechanische structuren) van KHBO u via een deskundige en praktijkgerelateerde aanpak doorheen het lijmonderwerp zullen loodsen.
Voor de Researchmeeting wordt een bijdrage gevraagd van EUR 30 (excl. BTW). Een factuur wordt u opgestuurd. De plaatsen voor deze sessie zijn beperkt, gelieve snel te reageren!

Locatie:
Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Etienne Sabbelaan, 51
8500 Kortrijk

Programma:
8.00 uur* Welkomstkoffie - ontbijt
8.15 uur Start uiteenzetting
9.30 uur Vragen en dialoog
9.45 uur Einde

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us