LEUVEN MINDGATE

VILv Forumavond - Passiefhuizen: de woningen van de toekomst?


De fora avonden zijn een gezamelijke organisatie van VILv - Alumni ingenieurs K.U.Leuven en Leuven.Inc

Het grootste deel van de exploitatiekost van een woning gaat naar de energierekening. Vanuit economische en ecologische worden laag-energiehuizen en passiefhuizen steeds meer gepromoot. Goed geïsoleerde woningen die bijna geen actieve verwarming nodig hebben, kunnen toch winter en zomer een aangenaam binnencomfort bieden. De energie van de aanwezige toestellen, van de verlichting, van de mensen en van de zon moet hiervoor volstaan. Op deze forumavond onderzoeken 2 vooraanstaande sprekers de voor- en nadelen van passiefwoningen. Welke zijn de nieuwe vormen van isolatie (cellulose, schapenwol, stro, ...), zijn ze ecologisch verantwoord, zijn ze duurzaam op lange termijn? Is een passiefhuis economisch verantwoord? Welke onbekenden zijn er nog: luchtkwaliteit, oververhitting, ...?

Sprekers
Erwin Mlecnik, Passiefhuis-Platform vzw
Hugo Hens, K.U.Leuven
Geert Matthys, Vlaamse Conferatie Bouw

Enkele praktische aspecten
Datum: dinsdag 30 maart 2010 (19u30-21u30)
Locatie: Auditorium K.06, Celestijnenlaan 200, 3001 Heverlee
Parking: Departement Werktuigkunde, Celestijnenlaan 300A, Heverlee (5 minuten wandelafstand van Thermotechnisch Instituut)

Programma
De ontvangst van de deelnemers plannen we vanaf 18u45 (broodjes zijn voorzien). De ontvangst vindt plaats in ' De Moete'.

Afsluiting met een drankje en mogelijkheid tot netwerking

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us