LEUVEN MINDGATE

Researchmeeting@Breakfast: Bioplastics als utieme duurzame verpakking?


Duurzaamheid in de verpakkingssector van levensmiddelen omvat verschillende facetten: recycleerbaarheid, energierecuperatie tijdens productie en afvalverwerking, gewicht van verpakkingen, nieuwe grondstoffen,....

Voor wat de grondstoffen betreft is er meer en meer interesse vanuit verschillende sectoren voor verpakkingsmaterialen op basis van bioplastics. Dit zijn materialen geproduceerd uit plantaardige grondstoffen zoals maïs, aardappelen, hout etc. Waar deze initieel weinig toepasbaarheid hadden door hun beperkte beschermende functies voor levensmiddelen, werd de voorbije jaren veel onderzoek en ontwikkeling verricht naar functionele bioplastics die gebruikt kunnen worden voor de verpakking van voedsel.

Tijdens deze researchmeeting wordt een overzicht gegeven van de beschikbare bioplastics als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen, geïllustreerd met concrete voorbeelden uit de levensmiddelensector.
Tevens wordt de nodige aandacht gegeven aan ontwikkelingen en trends wat betreft bioplastics.
Er wordt ook stilgestaan bij de struikelblokken, die momenteel een grootschalige integratie van bioplastics als verpakkingsmateriaal in de weg staan.

Deze researchmeeting is voor u relevant indien u:

* geïnformeerd wenst te worden over de huidige mogelijkheden van bioplastics als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen;
* kennis wil maken met de te verwachten ontwikkelingen op het gebied van bioplastics op korte en lange termijn;
* de mogelijkheden van bioplastics als verpakkingsmaterialen voor uw bedrijf wil kennen;
* op zoek bent naar een aanspreekpunt/onderzoekspartner voor bioplastics.

Wij kijken er naar uit u op deze researchmeeting te mogen ontmoeten waar Peter Ragaert (technologisch adviseur Pack4Food) u, aan de hand van concrete voorbeelden, doorheen het onderwerp van bioplastics als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen zal leiden. Voor de Researchmeeting wordt een bijdrage gevraagd van € 30 (excl. BTW). Een factuur wordt u opgestuurd. De plaatsen voor deze sessie zijn beperkt, gelieve snel te reageren!

Inschrijven kan op deze pagina of via de antwoordfax.

Locatie:
Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Etienne Sabbelaan, 51
8500 Kortrijk
Tel. 056 28 28 80
Een wegbeschrijving vindt u hier

Programma:
8.00 uur* Welkomstkoffie - ontbijt
8.15 uur Start uiteenzetting
9.30 uur Vragen en dialoog
9.45 uur Einde

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us