LEUVEN MINDGATE

LICT Industrial Affiliation Day, 3 juni 2010, Heverlee (Leuven)


Op 3 juni 2010 organiseert het Leuven Information and Communication Technology Center (LICT), dat binnen de K.U.Leuven fungeert als one-stop contact voor de industrie en de overheid voor alle onderzoeksvragen met betrekking tot ICT, zijn eerste 'Industrial Affiliation Day'. De voornaamste bedoeling van dergelijke Industrial Affiliation Day bestaat erin om de leden van het LICT Industry Affiliation Program jaarlijks een diepgaand overzicht te geven van het ICT-gerelateerde onderzoek aan de K.U.Leuven.

Voor de eerste editie in 2010 staat deelname aan de LICT Industrial Affiliation Day nog open voor alle geïnteresseerde partijen. Tijdens het event zullen de onderzoeksactiviteiten van de LICT groepen voorgesteld worden a.h.v. presentaties en postersessies. Keynote sprekers zullen getuigen van het belang van industrieel-academische samenwerking. Tijdens de pauzes is er voor de deelnemers uitgebreid mogelijkheid om te netwerken en te discussiëren met LICT professoren en onderzoekers.

OVER LICT:
LICT is een cross-departementeel, multidisciplinair onderzoekscentrum dat de complementaire expertise bundelt van elektrotechnisch ingenieurs, computerwetenschappers, sociologen en rechtsgeleerden van de K.U.Leuven en zijn associatiepartners die actief zijn op het vlak van ICT. De missie van het centrum bestaat uit 'het coördineren en promoten van top-niveau onderzoek m.b.t. het ontwerp en de toepassing van ICT systemen, zowel hardware als software, ter ondersteuning van de industrie en de samenleving'. Het centrum vertegenwoordigt ongeveer 50 professoren en meer dan 350 onderzoekers van verschillende onderzoeksgroepen en is georganiseerd rond 7 thematische onderzoekslijnen: 'draadloze communicatiesystemen', 'mixed-signal interface systemen', 'ingebedde systemen en software', 'gedistribueerde software', 'ICT beveiliging', 'mens-machine interactie' en 'kennistechnologie'.

Praktisch:
Datum: 3 juni 2010 van 09.00u tot 18.30u
Locatie: K.U.Leuven, Departement Computerwetenschappen, Heverlee

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us