LEUVEN MINDGATE

Vijfde inspiratie-event Stichting BiELAt


Op donderdag 17 juni 2010 organiseert Stichting BiELAT voor de vijfde keer hét inspiratie-event voor ondernemers uit de regio Eindhoven - Aken - Leuven, in het Klokgebouw Strijp-S in Eindhoven. Met ook dit jaar gevarieerd een veelzijdig programma voor ondernemers en andere vertegenwoordigers van de Triple Helix.

De sprekers van dit jaar gaan dieper in op de business opportunities voor de bedrijven uit het innovatieve hart van Europa: Martin Hinoul (Katholieke Universiteit Leuven, over Top Kennis Economie Regio's), Alexander Ribbink (voormalig COO van TomTom, over het verkopen van technologie) en Dick Berlijn (generaal b.d., over leiderschap). Daarnaast een gesprek met CEO's Rokus van Iperen (Océ) en Eric Meurice (ASML) over leiderschap. En drie venture capitalists die antwoord geven op de vraag: hoe krijgen we meer durfkapitaal in deze regio?

Business Matchmaking
Samenwerking verbetert productiviteit. Kennis over potentiële klanten en partners in de regio, biedt ondernemers kansen voor succesvolle samenwerking. Daarom zorgt BiELAt dit jaar niet alleen voor inspiratie, maar staat ook het netwerken weer centraal. We gaan de uitdaging aan deelnemers verrassende en strategische verbindingen voor te schotelen; blikverruimende ontmoetingen met onverwacht interessante, potentiële partners, die bewijzen wat samenwerking kan opleveren. Stichting BiELAt noemt dit Business Matchmaking Intermezzo. Dit gebeurt op basis van vragen die deelnemers bij hun inschrijving moeten invullen.

Lunchseminars
Daarnaast organiseren bedrijven uit de ELAt lunchseminars voor relaties maar misschien ook voor u. Over onderwerpen die zéér relevant zijn voor de ontwikkeling van dé hightechregio: ondernemerschap, duurzaamheid, intellectuele eigendomsrechten, Research & Development, Human Resource Management, open innovatie en regionale samenwerking. Deze lunchseminars zijn gratis toegankelijk voor deelnemers van het middagprogramma. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Twaalf bedrijven in het Klokgebouw stellen speciaal hiervoor hun kantoor beschikbaar als gastheer.
Als vanouds wordt het programma weer afgesloten met een bijzonder netwerkdiner vormgegeven door de beste fooddesigners van Nederland.

Wij zijn dé hightechregio vindt plaats op donderdag 17 juni in het Klokgebouw van Strijp-S in Eindhoven. Het hoofdprogramma start om 14.00 uur en duurt tot 21.00 uur (inclusief netwerkdiner). De lunchseminars starten om 11.30 uur.

Overzicht lunchseminars

Voorafgaand aan het middagprogramma organiseren in totaal veertien organisaties elf lunchseminars (tussen 11.30 en 14.00 uur). Deze lunchseminars zijn gratis toegankelijk voor alle deelnemers van het event Wij zijn dé hightechregio. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt.

IP
Nederlandsch Octrooi bureau - IP bepaalt je kracht in de markt
Open innovatie & co-creatie
CREAX - Re-cycle, re-search, resources

Ondernemerschap
BOM & Van Berlo - Innovatie vernieuwd.

Regionale samenwerking
Gemeente Eindhoven/City Dynamiek - Onderscheidende posities in een dynamisch stedenveld
KU Leuven/IMEC - Innoverende samenwerking binnen ELAt - Leuvense regio stelt zich voor

Research & Development
DSM - X-factor / feed-food-nutrition / werken op chemelot
TNO - R & D support voor MKB in het ecosysteem van een hightechregio

Duurzaamheid
Océ - sustainable design als onderscheidende kracht van onze regio
Vito (Flemish Cleantech Assocation)- Transitie naar een duurzame economie door integratie van de vlaamse cleantech
Scheuten solar - Kansen voor energietransitie in de bebouwde omgeving

Human Resource Management
ASML - How companies can contribute to tackle the shortage of technical talents

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us