LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé Septentrio


Septentrio werd op 21 januari 2000 opgericht als een spin-off van imec. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling van OEM GNSS (Global Navigation Satellite Systems) ontvangers die zeer accurate positie-informatie uitsturen.

De producten van Septentrio worden gebruikt in een brede waaier van toepassingen welke een hoge accuraatheid, integriteit en betrouwbaarheid vragen. Zo wordt de technologie onder andere geïntegreerd in toepassingen voor landmeting, geautomatiseerde regeltechnieken voor voertuigen, nauwkeurige landbouw, zee- en luchtvaart, bouwindustrieën en tijdmeting.

In 2003 kreeg het Leuvense bedrijf van ESA (European Space Agency) de opdracht om de allereerste Galileo-ontvangers te maken.

In 2007 werd Septentrio bekroond met de 'Trends Gazelle Ambassadeur' onderscheiding voor haar technische innovatie en snelle groei. Ondertussen is het bedrijf in volle expansie. Momenteel werken er 60 personen in Septentrio's hoofdkantoor te Leuven en 3 personen in de dochteronderneming in Los Angeles, Californië.

Peter Grognard, oprichter en CEO, blikt tijdens dit Ondernemerscafé terug op de voorbije 10 jaar, en kijkt ook even vooruit naar de komende jaren. Vervolgens zal Stephan Gosiau, Technisch Directeur PSA-Hesse-Noord Natie Antwerpen, getuigen hoe een grote industriële speler met een 24/7 continue operatie aankijkt tegen samenwerken met een jong, startend bedrijf. PSA-Hesse-Noord Natie, de grootste containeroperator in de Antwerpse haven, integreert sinds 2003 GPS-systemen van Septentrio in zijn operaties.

Enkele praktische aspecten
Datum: dinsdag 22 juni 2010 (18u00 - 21u00)
Locatie: Septentrio, Greenhill Campus, Interleuvenlaan 15G, 3001 Leuven

Programma
- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: 'Technische know-how, flexibiliteit en klantgerichtheid. Septentrio's garantie voor een sterke positie in de markt', Peter Grognard, CEO Septentrio
- 19u10: Case: 'Samenwerking van een grote industriële speler met een startend bedrijf', Stephan Gosiau, Technisch Directeur PSA-Hesse-Noord Natie Antwerpen
- 19u30: Demo - Vraag en antwoord
- 20u00: Hapje en tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us