LEUVEN MINDGATE

Summerschool 'Strategische communicatie'


De opleiding strategisch communiceren gaat een stap verder dan een cursus basiscommunicatie. In deze opleiding gaat het niet over hoe kan ik gezond professioneel communiceren met klanten, collega's en leidinggevenden. Hier gaat het over 'hoe kan ik communicatie bewust inzetten om mijn professioneel doel zo goed mogelijk te bereiken.' Vaak communiceren we op automatische piloot. In deze opleiding willen we dit doorbreken door stil te staan bij volgende vragen: 'hoe stem ik de inhoud van mijn boodschap af op mijn doelpubliek? Hoe geef ik die inhoud vorm? Hoe ga ik bewust om met het relationele aspect van communicatie.
Een tweede deel van de cursus gaat over het omgaan met wapens die door de andere partijen kunnen ingezet worden: vormen van weerstand, psychologische wapens,... Hierin gaan we kijken naar manieren om te gaan met dit soort gedrag: hoe reageren zonder onze relaties of belangen te schaden.
De MCR Summerschool 'strategisch communiceren' is een tweedaagse opleiding waarin u zich op interactieve en praktische wijze meer vertrouwd maakt met de vaardigheden die nodig zijn om de automatische piloot te doorbreken en communicatie doelbewust in te zetten.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us