LEUVEN MINDGATE

Summerschool 'Faciliteren van groepsprocessen'


U heeft het wellicht ook al meegemaakt: meetings die uren duren zonder dat er concrete resultaten uit komen, strategische sessies die niet leiden tot de gewenste innovatieve visie en strategieën, een teamoverleg waarbij deelnemers eerder op de man dan op de bal spelen of - nog erger - hun ideeën voor zichzelf houden....
Groepsprocessen hebben nu eenmaal een specifieke dynamiek en om effectieve resultaten met groepen te boeken is het belangrijk dat deze processen op een bewuste en doelgerichte wijze begeleid worden. En dat is nu net de rol van de 'facilitator'. Hij of zij stelt resultaatgerichte doelen, selecteert activiteiten die interactief zijn en bij de groep en het thema passen. Hij of zij kan tijdens de sessie zelf de groepsdynamiek zo sturen dat de beoogde resultaten worden bereikt op een manier dat elke deelnemer er zich goed bij voelt. Hij of zij zorgt er ook voor dat een groep sneller groeit en leert omgaan met haar interne diversiteit.
De MCR Summerschool 'faciliteren van groepsprocessen' is een tweedaagse opleiding waarin u zich op interactieve en praktische wijze meer vertrouwd maakt met de vaardigheden die een goede facilitator beheerst om een groep effectief te begeleiden en tot gedragen beslissingen te brengen.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us