LEUVEN MINDGATE

Gent BC Scaling-Up Prof. Piet Demeester: iLab.t van IBBT


Onderzoek en ontwikkeling binnen de ICT-sector is onmogelijk zonder uitgebreide testen. Het iLab.t van IBBT helpt om de technische haalbaarheid, performantie en servicekwaliteit van een innovatief ICT-product of softwaretoepassing in de praktijk te evalueren in een zo vroeg mogelijk stadium, waardoor sneller een proof-of-concept kan ontstaan. Het iLab.t stelt een brede waaier aan hardware, netwerktechnologieën, meetinfrastructuur, ontwikkelomgevingen, en de professionele kennis van zijn medewerkers ter beschikking aan universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven.

Het IBBT iLab.t beschikt onder andere over uitgebreide testinfrastructuur voor zowel bedrade als draadloze netwerken, service architecturen en applicaties. De Virtual Wall stelt onderzoekers in staat om complexe computernetwerken na te bouwen, te optimaliseren en te ontwikkelen in een gecontroleerde maar realistische omgeving. De Virtual Wall kan daarnaast nog veel breder ingezet worden om bijvoorbeeld content distributie netwerken, multimedia toepassingen, cloud infrastructuren en services te evalueren op functionaliteit of schaalbaarheid.

Het draadloze testnetwerk van iLab.t, het w-iLab.t, kan gebruikt worden om toepassingen en protocollen voor draadloze netwerken te ontwikkelen en in een realistische omgeving te testen. Eén van de twee draadloze w-iLab.t testomgevingen is uitgerold in de kantoren, wandelgangen en vergaderzalen van het IBBT: op 200 plaatsen zijn draadloze testmodules gemonteerd aan het plafond. Door het gebruik van de Virtual Wall of het w-iLab.t kunnen onderzoekers en ontwikkelaars op een tijdsefficiënte en flexibele manier de functionaliteit en kwaliteit van netwerkprotocollen, toepassingen en systemen te onderzoeken.

Schrijf je nu in op onze evenementenpagina!

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us