LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc themasessie 'Help, mijn batterijen lopen leeg!'


Een burn-out krijg je niet alleen. Kies voor je talent.

Boekvoorstelling door en discussiemoment met auteur Luk Dewulf, adviseur en partner bij Kessels & Smit, The Learning Company.

Visie vanuit Human Resources door Astrid De Lathauwer, Algemeen directeur Acerta Consult.

Ondersteund door Acerta.

5 tot 10 procent van de beroepsbevolking kampt met een burn-out! Het boek 'Help, mijn batterijen lopen leeg' daagt je uit om te kiezen voor je talent en geeft organisaties tips om te voorkomen dat medewerkers 'werkziek' worden. Het boek reikt medewerkers en leidinggevenden inzichten aan om het destructieve proces te doorbreken en te bouwen aan krachtige, duurzame samenwerkingsrelaties.

Over het boek

Met een optimistische invalshoek zorgt dit boek ervoor dat we leren begrijpen hoe een burn-out ontstaat, en vooral hoe we die kunnen voorkomen. Inzicht en anticipatie staan hierbij centraal. Praktische tips en concrete hefbomen worden aangereikt voor zowel medewerkers als voor organisaties om de situatie te herkennen, doorbreken en om te keren. Het is een praktijkboek waarin energieverlies en burn-out worden benaderd vanuit een talent- en systemisch perspectief, aan de hand van levensechte voorbeelden uit de praktijk. Om de weg terug te vinden naar het eigen talent, de zelfsturing en de arbeidsvreugde. Kortom: een positieve benadering om een burn-out te voorkomen en te werken aan krachtige en duurzame samenwerkingsrelaties.

Dit boek is niet zomaar een zelfhulpboek voor mensen die effectief kampen met een burn-out. Het is herkenbaar voor iedereen die het soms eens moeilijk heeft in een job, die worstelt met de druk die steeds hoger wordt in organisaties, die het gevoel heeft om soms de controle te verliezen.

Over de auteurs

Luk Dewulf studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is adviseur en partner bij Kessels & Smit, The Learning Company. In zijn werk zoekt hij er op alle mogelijke manieren naar hoe hij kracht kan losmaken en ontwikkelen in de begeleiding van individuen en organisaties. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in inzichten op het vlak van waarderend onderzoek, positieve psychologie en talentontwikkeling.

Guido Vangronsveld is pedagoog en systeemtherapeut.  Hij is managing consultant van VOCA Training & Consult (member of Acerta). Als coach en consultant is hij geboeid door het systemisch kijken en het ontwikkelen van relationele kwaliteiten vanuit een waarderende benadering van individuen en werkcontexten.

Programma

16u00: Ontvangst

16u30: Verwelkoming door Leuven.Inc

16u40: Uiteenzetting en boekvoorstelling door Luk Dewulf - partner Kessels & Smit

17u30: Visie vanuit Human Resources door Astrid De Lathauwer - Algemeen directeur Acerta Consult

17u50: Discussie en interactie met het publiek

18u45: Netwerking

Praktische aspecten

Datum: maandag 18 juni 2012 (16u00-18u45)
Locatie: Diestsevest 14, 3000 Leuven (Acerta)

Deelname

Deelnameprijs: 40 euro (excl. BTW) Leuven.Inc leden / 50 euro (excl. BTW) alle anderen.
Inclusief het boek 'Help, mijn batterijen lopen leeg!' (paperback, ca. 144 pagina's) t.w.v. 19,99 euro.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 13 juni 2012, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betaling na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen* door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us