LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Proefhoeve Bottelare


“Plantenveredeling, gewasbescherming en bodemfertiliteit”

Zeggen deze woorden je niets of net heel veel? In beide gevallen kan je op 14 juni er alles over te weten komen op het laatste Business Café voor de vakantiebreak. Want dan zijn we immers te gast op de proefhoeve van de Hogeschool Gent in Bottelare-Merelbeke.

Professor Geert Haesaert zal ons letterlijk meenemen in de wereld van het wetenschappelijk onderzoek dat gebeurt in en op hun domein. We krijgen een overzicht van de verschillende experimenten die er lopende zijn, gaande van aardappelen die beter resistent zijn tegen bepaalde plantenziekten, tot kruisingen tussen tarwe en rogge om zo een nieuwe soort te gaan creëren met de beste eigenschappen van elk.

Het is een unieke kans om een kijkje te kunnen nemen in de labo’s, gebouwen en de velden van de proefhoeve alsook om pertinente vragen te stellen aan de specialisten ter plaatse. Zowel de doorwinterde onderzoeker als de hobby-tuinier kan op dit Business Café terecht voor een kijkje achter de schermen.

Breng alvast je zonnebril mee (we gaan immers voor goed weer), want afsluiten doen we met een gezellige netwerkreceptie te midden van de (proef)velden.

Schrijf je nu in op onze evenementenpagina!

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us