LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé Tyco Electronics


Tyco Electronics is een wereldleider op het gebied van elektronische componenten, netwerkoplossingen, touch screens en onderzeese telecommunicatiesystemen. In 2009 bedroeg de omzet 10.3 miljard dollar met klanten in 150 landen. Tyco Electronics is actief in een brede waaier van industrieën zoals automobiel, datacommunicatie, consumentenelektronica, telecommunicatie, luchtvaart, medische sector, energie en verlichting.

In de Leuvense regio is Tyco Electronics actief sedert meer dan 40 jaar nadat in 1999 Raychem door Tyco International overgenomen werd. In juni 2007 werd Tyco International gesplitst en werd Tyco Electronics een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf. In Kessel-Lo bevindt zich het wereldwijde hoofdkwartier van de Telecommunicatie divisie met zowel productontwikkeling, marketing, productie en verkoop. Ook andere afdelingen zijn in Kessel-Lo gevestigd zoals bv. Elo Touchsystems en Enterprise Networks.
De activiteiten in productontwikkeling zijn geconcentreerd op netwerkelementen voor telecommunicatienetwerken. De nadruk ligt meer en meer op glasvezelnetwerken en meer specifiek op technologieën om glasvezel op kostefficiënte manier rechtstreeks tot bij de eindgebruiker te brengen (fiber-to-the-home).

Bart Verlinden, Directeur Productontwikkeling, zal de verschillende productlijnen voorstellen en dan van gedachten wisselen over hoe de competitiviteit van R&D activiteiten in Europa continu kan worden verhoogd.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 23 september 2010 (18u00 - 21u00)
Locatie: Tyco Electronics Raychem bvba, Diestsesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo

Programma
- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: 'Hoe kan de competitiviteit van R&D activiteiten in Europa voortdurend verhoogd worden?', Bart Verlinden, R&D Director EMEA Tyco Electronics, Telecom
- 19u30: Demo - Vraag en antwoord
- 20u00: Hapje en tapje
- 21u00: Einde van het café

Hoe kan u deelnemen?
Zoals steeds hanteren wij het 'first subscribe, first serve' principe. Inschrijven kan via mail aan onze administratie tot uiterlijk woensdag 15 september 2010. Om iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen, wordt het aantal deelnemende personen van eenzelfde bedrijf gelimiteerd.

=> Opgelet! Leuven.Inc Ondernemerscafé's zijn enkel toegankelijk voor onze leden.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.
Bent u na inschrijving verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij alsnog een andere persoon toelaten.

Wij hopen alvast u te mogen verwelkomen!

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us