LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé 'Nikon Metrology'


Nikon Metrology ontstond bijna 3 jaar geleden door de overname van het Vlaamse Metris (zelf een gereputeerde overnemer) door het Japanse Nikon.  Het Metris-verhaal is bij velen bekend, maar hoe ging die rollercoaster verder?  Wat zijn de uitdagingen voor medewerkers die op enkele jaren tijd moeten evolueren van een structuur van tientallen naar enkele duizenden mensen waarbij de geografische spreiding en culturele achtergrond zeer uiteenlopend is?  Vele bedrijven globaliseren, maar kunnen medewerkers volgen?  Een high-tech verhaal tegen een achtergrond van voortdurende verandering.

In de uiteenzetting zal ook aandacht worden gegeven aan de relatie tussen nieuwe productietechnologieën en de bijhorende evolutie van dimensionele kwaliteitscontrole. U zal leren hoe vliegtuigen geassembleerd worden en hoe productontwikkelingscycli aanzienlijk versneld kunnen worden door het volledig inmeten van prototypes en pre-series.
In enkele korte productdemonstraties kan u kennismaken met de actuele stand van optische meettechniek voor de bepaling met micron-nauwkeurigheid van afmetingen en vormen van industriële componenten.

Nikon Metrology nodigt u graag uit op een hapje en een drankje ter afsluiting van de avond.

Enkele praktische aspecten

Datum: Donderdag 4 oktober 2012 (17u00 – 20u30)
Locatie: Geldenaaksebaan 329, 3001 Leuven

Programma

17u00: Ontvangst van de deelnemers
17u30: Verwelkoming door Leuven.Inc
17u40: 'Het Nikon Metrology verhaal: van Vlaamse KMO tot dochter van een Japanse wereldfirma'
Filip Geuens
, CTO
18u20: 'Nieuwe productietechnologie en bijhorende oplossing voor dimensionele kwaliteitscontrole'
18u45: Demonstraties
19u15: Hapje en drankje
20u30: Einde van het café

Hoe kan u deelnemen?

Intussen is het Ondernemerscafé volledig volzet.  Wij kunnen u op de wachtlijst plaatsen en contacteren u in het geval er annulaties zouden zijn.

Inschrijven kan tot uiterlijk 27 september 2012, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contactgegevens). 
Zoals steeds hanteren wij het "first subscribe, first serve" principe.

Opgelet! Leuven.Inc Ondernemerscafé's zijn enkel toegankelijk voor onze leden.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.

Bent u na inschrijving verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij alsnog een andere persoon toelaten.  
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us