LEUVEN MINDGATE

Gezocht: sociale innovatie!


De omgeving waarin organisaties vandaag werken is ingrijpend gewijzigd. Of het nu gaat over een Vlaamse KMO, een multinationale industriële speler, een zorgorganisatie, een kennisbedrijf of een overheidsinstantie: de uitdaging is dezelfde: voortdurend nieuwe diensten of producten neerzetten, in een goede prijs/kwaliteit verhouding en dit op een flexibele én duurzame manier. Deze verhevigde concurrentie dwingt bedrijven om sneller te innoveren dan voorheen.
Bedrijven die investeren in innovatie boeken ook merkelijk betere resultaten. Alleen bestaat een groot deel van het innovatiesucces niet alleen uit technologische innovatie, zoals verkeerdelijk wordt aangenomen. Volgens Prof. dr. Henk W. Volberda (Rotterdam School of Management, Erasmus University) wordt 25 procent van het innovatiesucces bepaald door technologische innovatie en 75 procent door sociale innovatie, met name door slim managen en innovatief organiseren!

De manier waarop het werk georganiseerd wordt maakt dus wel degelijk een verschil. Steeds meer bedrijven ervaren dat de traditionele manier van organiseren ontoereikend is. Men zoekt naar nieuwe organisatievormen die hen in staat stellen om de complexe en hypercompetitieve omgeving het hoofd te bieden. Men is op zoek naar organisaties die actiever zijn, meer wendbaar en die mensen meer ruimte bieden om op een slimme én prettige manier te werken.

Verschillende bedrijven nemen deze handschoen op en gaan experimenteren, al dan niet in samenhang met technologische innovaties. Ze hebben niet de waarheid in pacht maar delen wel graag hun ervaringen met u.

Deze themasessie is een organisatie van Leuven.Inc in samenwerking met Flanders Synergy.

Enkele praktische aspecten
Datum: dinsdag 19 oktober 2010 (16u30 - 19u00)
Locatie: Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 Leuven (Heverlee)

Programma
- 16u30: Ontvangst deelnemers
- 17u00: Welkom door Leuven.Inc
- 17u10: Flanders Synergy: Leidt innovatie in de arbeidsorganisatie tot een meer slagvaardige organisatie waarin slim gewerkt wordt?
Mieke Van Gramberen , Algemeen directeur Flanders Synergy
- 17u40: Case Tyco Electronics: Greet Aerts, HR Manager
'Innovatie vindt niet alleen plaats in het laboratorium, maar ook en vooral op de werkvloer'
- 18u10: Case Tandtechnisch labo Camerlynck: Koen Camerlynck, Zaakvoerder
'Van tandengeknars via zelfsturende teams tot werken voor en met je glimlach'
- 18u45: Vraag en antwoord
- 19u00: Afsluiting met een hapje en een drankje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us