LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Pol Hauspie: het verhaal achter de op- en neergang van L&H


Het eerste Business Café na de zomer wordt er één van succes en falen op het hoogste niveau van ondernemen. Op 13 september zal Pol Hauspie u in een moedige en sterke getuigenis een unieke inkijk geven in de opgang van L&H alsook waar het fout liep.

Het verhaal behoort tot het collectief geheugen. Jarenlang werden Pol Hauspie en Jo Lernout de hemel in geprezen. Hun spraaktechnologie was ver vooruit op de marktsituatie, maar door de economische rat race vergleden ze uiteindelijk naar het frauduleus oppompen van de omzetcijfers. De bom ontplofte en beide stichters vlogen in de cel. Het was voor Hauspie het begin van een zoektocht naar zichzelf en de klim uit een diep dal.

Pol komt ons vertellen over de booming ICT-business van de jaren ’90, beursdruk, financiële doping en uiteindelijk het faillissement van L&H met de langste en grootste financiële rechtszaak uit de Belgische geschiedenis tot gevolg. Hij heeft het ook over de persoonlijke rollercoaster van ups en downs met als absoluut dieptepunt de periode waarin hij in de cel belandde. Dit was de start van een jarenlang genezingsproces waarbij er aanvankelijk meer werd gevallen dan opgestaan.

Pol wil zich op het Business Café vooral richten naar ondernemers, groot en klein, maar ook naar onderzoekers met een idee en een visie. Hij wil zijn inzichten delen opdat anderen eruit kunnen leren.

Het wordt een uniek ondernemersverhaal dat niemand onberoerd zal laten.  Schrijf daarom nu reeds in om zeker te zijn dat u dit event vanop de eerste rij kan meemaken.

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/registratie-gent-bc-business-cafe-pol-hauspie-het-verhaal-achter-de-op-en-neergang-van-lh

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us