LEUVEN MINDGATE

Gent BC Scaling-Up Food Pilot


Bedrijven uit de Agro-Food sector kunnen voor het testen van nieuwe concepten of producten op pilootschaal bij de Food Pilot terecht alvorens ze op industriële schaal te produceren. Het is immers voor KMO’s, kennisinstellingen en ook non-foodbedrijven (farmaceutische industrie, cosmetica,…) niet steeds mogelijk om bestaande productieprocessen te onderbreken om parameters te wijzigen. Dankzij de expertise, de faciliteiten en de verscheidenheid aan toestellen beschikbaar in de Food Pilot kan dit op een open en toch confidentiële manier.

De Food Pilot is een pilootfabriek opgericht in een samenwerkingsverband tussen ILVO-T&V en Flanders’ FOOD, ter ondersteuning van de innovatie in de Vlaamse Agro-Food industrie. De verschillende piloottoestellen zijn mobiel en bijgevolg flexibel inzetbaar om op die manier het gewenste productieproces na te bootsen op semi-industriële schaal.

De infrastructuur kan tevens gebruikt worden voor opleidingsdoeleinden met de nadruk op productkennis en er is tevens een ruimte voorzien waar technologieaanbieders toestellen op demo kunnen plaatsen.

De Scaling-Up sessie van Gent BC neemt de aanwezigen mee op een rondleiding in de fabriek waarbij de toepassingen van een aantal toestellen (een greep uit het aanbod) zal worden gedemonstreerd. Denk hierbij aan een roomijsmachine, een blokjes/reepjessnijder, verpakkingsmachines, incubatoren (voor bvb. yoghurtbereiding), een combi-steamer, …

 

Zowel de mensen uit de bedrijfswereld die professioneel met voeding/voedsel bezig zijn, als mensen die er gewoon interesse in hebben, zullen aan hun trekken komen op dit Scaling-Up event en terechtkunnen bij het ILVO-team voor al hun vragen.

De rondleiding wordt afgesloten met een gezellige netwerkreceptie waarbij u kunt nakaarten over de diverse mogelijkheden bij een hapje en een drankje.

Schrijf je (http://www.gentbc.be/registratie-gent-bc-business-cafe-proefhoeve-bottelare/) in en kom te weten waarom zowel KMO's, kennisinstellingen en ook non-foodbedrijven gebruik maken van de diverse voorzieningen.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us