LEUVEN MINDGATE

Intercultureel Project Management


Organisatie door Leuven.Inc, in samenwerking met Living Stone Center for Intercultural Entrepreneurship en Stanwick Management Consultants.

Goede mensen aantrekken en houden, zakelijke contacten personaliseren, multiculturele teams aansturen .. raken de essentie van IPM! Deze workshop is bijzonder geschikt voor algemeen management, project managers en HR managers die internationale projectteams aansturen, die betrokken zijn bij de planning of uitvoering van internationale projecten, of wie een betere multiculturele samenwerking beoogt.

De klassieke benadering van project management staat onder druk. Een project wordt meestal goed voorbereid en onderbouwd. Naarmate projecten internationaal worden uitgerold, botst men op situaties die men moeilijk begrijpt: plannen veranderen dikwijls en gemakkelijk, gesprekspartners dagen niet op, men zegt 'ja' maar de actie blijft uit, het personeelsverloop is ongemeen hoog ... De frustratie kan hoog oplaaien. Conflicten zijn nooit veraf.

'Project Management' is een succesrijk business systeem dat voortbouwt op typisch Westerse waarden met voorkeur voor lineair denken en analytisch plannen, directe communicatie, individuele verantwoordelijkheid, expliciete informatie. Een beter inzicht in de denkwijzen, waarden, communicatiepatronen en taalgebruik van teamleden van andere culturen biedt soelaas. De stap naar globaal people management volgt. Speciale aandacht gaat naar het werken in een matrixstructuur met een functionele en een lokale hiërarchie; de deelnemers verhogen hun communicatievaardigheden in situaties waar de teamleden toegewijd zijn aan lange-termijnrelaties eerder dan aan tijdelijke verbindingen.

Begeleiders
Jean-Paul Nauwelaers, Management Consultant, Stanwick Management Consultants
Lutgart Dusar, Project Manager Living Stone Center for Intercultural Entrepreneurship

Datum en locatie
Datum: woensdag 10 november 2010 (09u00-17u30)
Locatie: Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, B-3001 Leuven (Heverlee)

Programma
De verwelkoming van de deelnemers start vanaf 9u00.
De workshop begint om 09u30 en eindigt om 17u30.
Wij voorzien een broodjeslunch en een koffiepauze in de voor- en namiddag.
Cursusmateriaal is in het Engels. De workshop wordt in het Nederlands en Engels gegeven.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us