LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Filip Van den Abeele: koorddansen op de kennisgrens


We hoeven het eigenlijk niet te vertellen. De technologische en wetenschappelijke ontwikkeling gaat steeds in hogere versnelling. We worden alsmaar meer geconfronteerd met technisch jargon, en woorden als nanotechnologie, deeltjesversnellers en genetische modificatie zijn opgenomen in ons dagdagelijks leven.

Hoog tijd dus om er een expert bij te halen. Gent BC vond in de persoon van Filip Van den Abeele de perfecte gids om iedereen bij te staan over de wonderen van het wetenschappelijk onderzoek. Filip, u misschien bekend als Chef Wetenschap in De Laatste Show of als co-auteur van het boek Wat Als De Olie Op Is?, zal op 18 oktober een uiteenzetting brengen over waar de wetenschappers met hun lange witte jassen nu eigenlijk allemaal mee bezig zijn. Wat is de volgende ontdekking die ons van onze sokken zal blazen?

De 21ste eeuw wordt, volgens Filip Van den Abeele, onmiskenbaar de eeuw van de wetenschap. De technologische en wetenschappelijke ontwikkeling gaat steeds in hogere versnelling. Met een doctoraat en vijf jaar ervaring in een kenniscentrum achter de kiezen, is Filip uw perfecte gids in de wondere wereld van wetenschappelijk onderzoek.

Want wat gebeurt er eigenlijk allemaal in laboratoria over de hele wereld? Welke ambities, verlangens en nieuwe ideeën gaan er schuil onder die witte jassen? Hoe gaan wetenschappers en onderzoekers te werk als ze bv. een nieuw medicijn, een snellere internetverbinding of een zuiniger verbrandingsmotor willen ontwikkelen? Waarom werkt een nieuwe behandeling tegen hersentumoren eerst alleen bij gemuteerde muizen, en misschien pas binnen tien jaar bij mensen? En wat doen die onderzoekers dan een decennium lang om het ook beschikbaar te maken voor mensen?

Filip Van den Abeele biedt u een waaier van fascinerende anekdotes en verbluffende weetjes, maar biedt u ook een blik op de grootste en meest geestdriftige plannen die op de tekentafel liggen, van nieuwe medicijnen en ultra-zuinige motoren over kernfusie, ruimtereizen, menselijke klonen, genetica, tot en met de hoop en ambitie om ooit onsterfelijkheid te bereiken. Voor iedereen die nog niet onsterfelijk is, is deze imponerende presentatie niet te missen!

Locatie

Gent BC_NH_hotels_logoVoor dit Business Café ontvangen wij u graag in een unieke setting. Het NH Hotel Belfort stelt namelijk zijn historische, Middeleeuwse kelder ‘Il Trovatore’ ter beschikking. Meer info vindt u op hun website.

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/registratie-gent-bc-business-cafe-filip-van-den-abeele-koorddansen-op-de-kennisgrens

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us