LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Kris De Decker: Lowtech creativiteit en innovatie


In de strijd tegen de klimaatopwarming, het dreigende energietekort en de economische crisis wordt spitstechnologie als oplossing naar voren geschoven. Met spaarlampen, elektrische auto's, zonnepanelen en warmtepompen zouden we immers geld, energie en CO2 kunnen besparen.

Lowtech denken impliceert dat het te verwachten succes van die aanpak echter twijfelachtig is. Zo is ecotechnologie duur, op korte termijn niet voor iedereen weggelegd en verslindt de fabricatie ervan ook grondstoffen en energie. Veel vaker schuilt de oplossing in minder technologie, eenvoudiger technologie, en een flinke dosis gezond verstand.

Schrijf je nu in voor dit Business Café waar Kris De Decker ons op een aantal misvattingen zal wijzen, hardnekkige mythes zal ontkrachten en alternatieve oplossingen zal aanreiken!

Wie aan creativiteit en innovatie denkt, zal vrijwel meteen de meest hightech oplossingen voor ogen houden. Dat het ook anders kan, daar kan Kris de Decker wel iets over vertellen. Aan de hand van interessante en niet steeds gekende voorbeelden toont hij aan dat heel creatieve oplossingen voor dagelijkse problemen net voortkomen uit de basisprincipes, die al honderden jaren geleden werden ontdekt.

We krijgen een zicht op wat er fout zit met de huidige aanpak van de energie- en milieuproblematiek, maar komen ook te weten wat de alternatieven zijn. Het wordt een bloemlezing van feiten en verwezenlijkingen, hoe eenvoudige ideeën eveneens tot innovatie kunnen leiden.

Kris de Decker schrijft over milieu, energie, wetenschap en technologie en was vroeger freelance journalist voor o.a. Knack, De Standaard en De Tijd. Hij is nu voornamelijk actief als auteur van Lowtech Magazine, dat hij een vijftal jaar geleden heeft opgericht. Deze blog, die zowel in het Nederlands als het Engels verschijnt, haalt zo’n 150.000 bezoekers per maand en telt bijna 15.000 abonnees (Email, RSS, Twitter en Facebook). Het magazine stelt zich vragen bij het blind geloof in vooruitgang en hoogtechnologische oplossingen.

We ontvangen jullie voor dit Business Café graag in ‘t Molenhof in Zwijnaarde. Een wel heel toepasselijke locatie, maar daar zal Kris ongetwijfeld meer over kunnen vertellen.

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/registratie-gent-bc-business-cafe-kris-de-decker-lowtech-creativiteit-en-innovatie

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us