LEUVEN MINDGATE

Gent BC Scaling-Up Mode en Textiel


Voor deze Scaling-Up sessie gaan we op bezoek bij de onderzoeksgroep Mode en Textiel van de Hogeschool Gent. De onderzoeksgroep staat voor het vertalen van technische, economische en maatschappelijke trends en vernieuwende ideeën naar praktische producten, processen en concepten die toepasbaar zijn in de betrokken sectoren.

We zullen zien hoe KMO’s en ontwerpers uit zowel textiel- als confectiesector terecht kunnen op de campus Schoonmeersen om bepaalde zaken uit te testen alvorens op grote schaal te gaan uitvoeren. Maar ook bedrijven uit andere sectoren hebben al gebruik gemaakt van de faciliteiten.

Tijdens een rondleiding in het labo kunnen we een inzicht krijgen in wat de mogelijkheden zijn en kan je zien dat er veel meer mogelijkheden en toepassingen zijn dan je op het eerste zicht zal denken. Er zullen ook een aantal apparaten besproken en voorgesteld worden, waaronder een aantal die men gebruikt om testen op uit te voeren voor het bedrukken (via laser of digitaal) van textiel en andere materialen.

Zo zul je ter plaatse kunnen zien hoe de bedrukking van dienbladen geoptimaliseerd werd of hoe je kledij superwaterafstotend maakt. ‘The sky is the limit’, en dit mag je vrij letterlijk nemen, want je zult ook te weten komen hoe tassen worden geconfectioneerd. Niet zomaar tassen trouwens, maar tassen, waarin apparatuur verpakt wordt die naar het ISS (International Space Station) wordt gezonden!

Ook de 3D-Body Scanner, die men gebruikt om een lichaam van kop tot teen in beeld te brengen, zal worden gedemonstreerd. Hierdoor kan men perfect op maat gemaakte kledij ontwerpen zowel voor fashionistas als sporters. Als je wil kan je ook zelf plaats nemen in de scanner om je te laten opmeten!

Zit je zelf met een interessant idee, maar weet je niet hoe het in de praktijk om te zetten? Kom dan alvast je licht opsteken, en bespreek het met de mensen ter plaatse op de afsluitende netwerkreceptie!

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/registratie-gent-bc-scaling-up-mode-en-textiel

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us