LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc infosessie 'EUROSTARS en GCS: steun voor KMO's die internationaal innoveren'


Georganiseerd door Leuven.Inc in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant en het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant

Heb je als KMO innovatieve plannen en voorzie je daarbij internationale samenwerking met andere bedrijven of kennisinstellingen? Dan zijn er 2 subsidiefondsen waarop u beroep kan doen.

Als KMO met eigen O&O activiteit en de intentie om een baanbrekend produkt op de markt te zetten met minstens één partner uit een ander Europees land, kan je beroep doen op EUROSTARS, een Europees innovatieprogramma opgezet door EUREKA in samenwerking met de Europese Commissie.

Ben je als KMO actief in health & life sciences, high-tech-systems, advanced materials/chemicals-metallurgy, biomaterials of sustainable energy? Heb je innovatieve plannen en wens je hiervoor samen te werken met bedrijven of kennisinstellingen uit de Duitse regio Aken of de Nederlandse provincie Limburg (met eventueel een aanvullende partner uit de regio Eindhoven)? Dan kan je beroep doen op GCS (Grensoverschrijdende Cluster Stimulering).  Dit is een nieuw innovatiefonds voor Vlaams-Brabantse KMO's die willen samenwerken met bedrijven in de Duitse regio Aken, en de Nederlandse regio's Eindhoven en Limburg.

De middelen binnen beide subsidiefonds worden ter beschikking gesteld aan de hand van ‘calls’. De afsluitdatum voor de volgende oproep voor nieuwe projectvoorstellen binnen EUROSTARS is 4 april 2013. De oproep voor projectvoorstellen binnen GCS loopt de eerste 3 maanden van 2013, met als afsluitdatum 30 maart 2013.

Ter voorbereiding op de komende oproepen voorzien we een korte uiteenzetting door de Provincie Vlaams-Brabant en het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant, en hebben we een aantal bedrijfsleiders uitgenodigd om hun ervaring met u te delen. In een rondetafelgesprek wordt ingaan op vragen zoals:

  • Wanneer is het de moeite waard om een dossier binnen deze calls te overwegen?
  • Hoeveel administratieve rompslomp mag je verwachten?
  • Wat zijn de aandachtspunten bij voorbereiding en uitvoering van een dergelijk project?
  • Biedt dit voor kmo's reële mogelijkheden?

Heb je zelf plannen om internationaal te innoveren in samenwerking met een Europese partner, dan is dit iets voor jou. Je kan je vragen op voorhand doorsturen (admin@leuveninc.com) of ter plekke aan onze sprekers stellen. 

Programma

15u30: Ontvangst
16u00: Verwelkoming door Leuven.Inc, Provincie Vlaams-Brabant en Innovatiecentrum Vlaams-Brabant
16u10: Het Europees innovatieprogramma EUROSTARS
Peter Dhondt, bestuurssecretaris internationale samenwerking, Provincie Vlaams-Brabant
16u30: Het Innovatiefonds ‘Grensoverschrijdende Cluster Stimulering’ (GCS)
Bas Sturm, Manager Innovatiecentrum Vlaams-Brabant
16u50: Bedrijfsgetuigenissen met mogelijkheid tot discussie tijdens een rondetafelgesprek:
- IPCOS, Bert Pluymers (R&D Manager)
- Ansem, Dirk De Keukeleere (Project Manager)
17u45: Netwerking
18u15: Einde

Praktische aspecten

Datum: donderdag 15 november 2012 (16u00-18u15)
Locatie: Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 Leuven (Heverlee)

Deelname

Deelnameprijs: 40 euro (excl. BTW)

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 12 november 2012, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betaling na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen* door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend. 
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us