LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc themasessie 'klimaatneutraliteit: hoe pak je dit aan als bedrijf en hoe haal je hieruit strategisch voordeel?


Georganiseerd door Leuven.Inc in samenwerking met het Leuven Materials Research Center (L-MRC), ondersteund door POM Vlaams-Brabant

Klimaatneutraliteit is een actueel thema.  En dat zal het nog enige tijd blijven, want de milieuproblematiek noopt ons om de volgende decennia in te zetten op de transitie naar een koolstofarme economie.  In het Europese beleid zijn ondertussen doelstellingen verwerkt die de uitstoot van broeikasgassen met 80% tot 95% willen verminderen tegen 2050.  Leuven van zijn kant werkt aan een roadmap voor klimaatneutraliteit in 2030.  Bij al deze inspanningen spelen de bedrijven een vitale rol: zonder hun medewerking worden de doelstellingen niet gehaald.

Betalen vooruitstrevende bedrijven hierbij duur leergeld als innovator of early adopter, of halen ze net een strategisch voordeel uit de klimaatinspanningen?  Welke motieven bepalen de gekozen koers, en hoe kan de CO2-reductie naar concrete maatregelen vertaald worden?

De bedrijven zijn niet alleen: ze bevinden zich in goed gezelschap van een reeks steden, regio’s en landen die ook besloten hebben tot actie.  Dat zal in de toekomst hopelijk heel wat kansen voor symbiose creëren.

De sprekers voor dit seminarie lichten deze aspecten toe vertrekkend vanuit hun eigen werkcontext. Tijdens de sessie krijg je verder nog heel wat praktijkgerichte tips. 

Enkele praktische aspecten

Datum: donderdag 29 november 2012 (16u00-18u30)
Locatie: Tyco Electronics EMEA Learning Centre, Diestsesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo

Programma

15u30: Ontvangst van de deelnemers
16u00: Welkom door Leuven.Inc
16u10: Kort overzicht en situering problematiek
Han Vandevyvere, postdoctoral researcher Design & Building Methodology KU Leuven
16u30: Waarom klimaatverandering dé opportuniteit voor bedrijven is.
Inzichten, strategieën en hoe pak ik het aan binnen mijn bedrijf?

Steven van Praet, vennoot Futureproofed en bestuurslid Oya cvba
17u00: Case Colruyt Group - Duurzame energie in balans in retail
Stephan Windels, Business Unit Manager WE-Power, Colruyt Group
17u30: Case: Eandis – Duurzame innovatie in netten en diensten
Rudy Van Beers, Eandis
18u00: Leuven klimaatneutraal 2030
Mohamed Ridouani, Schepen duurzame ontwikkeling Stad Leuven
18u20: Afsluiting met een hapje en een drankje

Deelname

Deelnameprijs: 100 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc - 125 euro (excl. BTW): alle anderen
 logo-kmo-portefeuille Deelname aan onze activiteiten aan -50% korting via KMO-portefeuille
Pijler OPLEIDING: Leuven.Inc Erkenningsnr. DV.O106761
Meer info op
www.kmo-portefeuille.be

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 22 november 2012, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt. 

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega*. Annulatie is echter niet mogelijk.

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend. 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us