LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé Simac 3Services


Simac 3Services werd in 2005 opgericht als dochteronderneming van systeem- en netwerkintegrator Simac ICT, onderdeel van het beursgenoteerde Simac Techniek NV.
Simac 3Services is gespecialiseerd in repetitieve volume installatie- en onderhoudsopdrachten en richt zich zowel tot de B-to-B als B-to-C markt. Typische opdrachten zijn installatie en onderhoud van digitale televisie, internet, telefonie en wireless installaties.

Dadelijk van bij de start heeft het bedrijf een exponentiële groei gekend. Met een personeelsbestand van 110 à 125 techniekers worden momenteel meer dan 13.000 installatie- en onderhoudsopdrachten per maand afgehandeld, waarbij meer dan 65.000 electronische transacties worden geregistreerd voor het beheer van uren, materialen, facturatie en gemiddeld 250.000 warehouse transacties plaatsvinden. Het achterliggend Workforce Management software platform werd deels intern ontwikkeld en deels geïntegreerd met Best of Breed softwares en omvat work order intake, capacity/forecast management, planning, mobility, BI & supply chain tools.
Met dit software platform richt het bedrijf zich momenteel op de Workforce Management markt met als doel de service processen bij klanten te automatiseren en stroomlijnen.

Daniel Van Hove, Managing Director van Simac 3Services, overloopt met u de verschillende facetten bij de opstart van een dochteronderneming met een verschillend business model, het uitbouwen van een stevig partnernetwerk en het ontwikkelen van nieuwe services binnen een volatiele markt gedomineerd door Amerikaanse spelers.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 1 december 2010 (18u00 - 21u00)
Locatie: Simac 3Services, Grauwmeer 15, 3001 Leuven

Programma
- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: 'Nieuw bedrijf, nieuwe services, nieuw businessmodel: een uitdaging', Daniel Van Hove, Managing Director Simac 3Services
- 19u30: Vraag en antwoord
- 19u45: Hapje en tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us