LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Gentse mobiliteitsapps in the picture


In Antwerpen laaien de gemoederen op bij de berichten dat het centrum autovriendelijker moet worden om de economie aan te zwengelen. In Gent wil men dan weer zoveel mogelijk auto's uit de stadskern weren. De stakingen bij de NMBS zorgen er tegelijk voor dat het imago van het openbaar vervoer in Vlaanderen de ene deuk na de andere krijgt. Het zijn maar enkele voorbeelden die aantonen dat mobiliteit een thema is dat leeft anno 2012.

De goede kant van een probleem is dat er meteen mensen klaarstaan die met innovatieve oplossingen op de proppen komen. In Gent spoorden wij enkele creatievelingen voor u op die het mobiliteitsvraagstuk helpen oplossen met behulp van hun apps (die kleine handige softwareprogrammaatjes die u terugvindt op uw smartphone en tablet). Op het Business Café van december  brengen we niet één, maar meerdere verhalen van Gentse ondernemers die een orginele, en zelfs verrassende oplossing  rond mobiliteit hebben ontwikkeld.

Logo GfluxLogo Carambla

We krijgen verhalen van studentenondernemers van G-Flux over het project ‘Bike to the moon‘ en van start-up Carambla die een alternatief biedt voor het parkingvraagstuk binnen de stad. Meer info over de projecten en verdere sprekers volgen in de nabije toekomst, dus hou de website in de gaten!

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/event-detail/gent-bc-business-cafe-gentse-mobiliteitsapps/

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us