LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé EconCore


Gastbedrijf EconCore: honingraatstructuren in continuproductie - de uitdagingen bij de uitbouw van een technologiebedrijf voor sandwichmaterialen

EconCore werd als spin-off van de K.U.Leuven opgericht in 2005.

EconCore ontwikkelt technologieën en materialen voor continu geproduceerde sandwichpanelen en -onderdelen met honingraatkern. Honingraatkernen besparen heel wat op materiaal en gewicht tegenover klassieke panelen (hout,.). Bovendien bieden de lage produktiekosten van EconCore honingraatkernen een uiterst interessant economisch voordeel.

De technologieën van EconCore voor lichtgewicht en kostenefficiënte componenten met TorHex (honingraat van papier) of ThermHex (thermoplastische honingraat) kunnen ingezet worden in een brede waaier van toepassingen: in de luchtvaartindustrie, houtverwerkende nijverheid, verpakkingsindustrie, bouwnijverheid, ...

Tijdens dit Ondernemerscafé zal Jochen Pflug, CEO van EconCore, de evolutie van de spin-off schetsen en het meer bepaald hebben over de uitdagingen bij de uitbouw van een technologiebedrijf.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 28 januari 2009 (18u00 - 21u00u)
Locatie: EconCore NV, Ambachtenlaan 17, 3001 Heverlee.
De uiteenzetting gebeurt in het Engels.

Programma
- 18u00: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Leuven.Inc
- 18u40: EconCore, honingraatstructuren in continuproductie - de uitbouw van een technologiebedrijf voor sandwichmaterialen door Jochen Pflug (CEO EconCore)
- 19u40: vraag en antwoord
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us