LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé 'Futureproofed'


De klimaatverandering gebeurt, sneller en sterker dan verwacht. Het World Economic Forum (Davos) publiceert elk jaar een overzicht van de belangrijkste risico's die over de hele wereld de welvaart in de komende tien jaar zullen bedreigen. Klimaatverandering is het meest waarschijnlijke risico en degene die de grootste financiële gevolgen zal hebben. Meer nog dan de financiële crisis waar we nu inzitten.

Futureproofed is van mening dat de klimaatverandering een uitzonderlijke gelegenheid is voor onze generatie om onze samenleving en economie opnieuw uit te vinden. De komende 10 jaar zijn misschien wel de belangrijkste sinds het begin van de mensheid. De transitie naar een duurzame koolstofarme samenleving is niet alleen noodzakelijk en urgent, het is ook mogelijk en rendabel. Het zal bepalen of je succesvol zal zijn als bedrijf of als natie.

Futureproofed begeleidt bedrijven in deze transitie die veel verder reikt dan 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' zoals het vandaag begrepen wordt.

Steven Van Praet, vennoot, en Serge de Gheldere, oprichter Futureproofed, verduidelijken hoe zij hun klanten een methodiek aanbieden om zichzelf opnieuw uit te vinden. Hoe zij samen met hen nieuwe markten bepalen en definiëren, hoe ze die moeten benaderen, hoe innovaties geïdentifieerd en nieuwe business modellen gecreëerd worden en hoe zij helpen bij het implementeren. Futureproofed klanten maken gebruik van de unieke expertise die duurzaamheidskennis combineert met marktkennis. De bedrijfscase Melotte, gebracht door Mario Fleurinck, CEO, is hiervan een voorbeeld.

Enkele praktische aspecten

Datum: Donderdag 21 februari 2013 (16u30 – 19u30)
Locatie: Futureproofed, Martelarenlaan 38/5, EXOS-building, 3010 Kessel-lo

Programma

16u30: Ontvangst van de deelnemers
17u00: Verwelkoming door Leuven.Inc
17u10: "Futureproofed: Waarom klimaatverandering dé opportuniteit is voor bedrijven. En hoe pak je dit aan"
Steven van Praet, vennoot en Serge de Gheldere, oprichter Futureproofed
17u50: Vraag en antwoord
18u00: Bedrijfscase Melotte: "Ecologische voetafdruk analyse bevestigt factor 8 energiebesparing bij nieuwe productieprocesses"
Mario Fleurinck, CEO Melotte
18u30: Hapje en drankje
19u30: Einde van het café

Hoe kan u deelnemen?

Inschrijven kan tot uiterlijk 14 februari 2013, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contactgegevens). 
Zoals steeds hanteren wij het "first subscribe, first serve" principe.

Opgelet! Leuven.Inc Ondernemerscafé's zijn enkel toegankelijk voor onze leden.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.

Bent u na inschrijving verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij alsnog een andere persoon toelaten.  

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us