LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Gentse jacht op doping


Sport is een spel, en zoals in elk spel wordt er al eens valsgespeeld. De strijd tegen doping is er een van vallen en opstaan, van soms achterop hinken op de technologie van de dopingzondaars. Het is ook een strijd die wordt gestreden aan het DoCoLab van Universiteit Gent.

Hoe proberen de dopingjagers op creatieve en innovatieve manieren de strijd aan te gaan en welke problemen stellen zich in deze soms oneerlijke strijd? Kom het te weten op het eerste Business Café van 2013!

De antidopingstrijd wordt vaak vergeleken met het het verhaal van de boswachter en de stroper. Laatstgenoemde is altijd een stapje voor, en kan zich op meer creativiteit beroepen dan diegene die is aangewezen hem te pakken. De boswachters zien zich genoodzaakt om steeds te reageren op vernieuwingen.

Maar gaat die vergelijking eigenlijk wel op?

Peter Van EenooOp het Business Café van januari komen we te weten welke evoluties doping door de jaren heen heeft gekend en welke nieuwe technieken eraan zitten te komen.

Professor Peter Van Eenoo van het DoCoLab van de Universiteit Gent zal ons op het eerste Business Café van 2013 inleiden in de wereld van topsporters, valsspelers en twijfelachtige prestaties. Peter zal zijn verhaal doorspekken met voorbeelden over hoe de dopingjager steeds op zoek moet gaan naar creatieve manieren om de zondaars te pakken te krijgen.

Dat het DoCoLab een zeer sterke reputatie heeft in zijn domein, behoeft alvast geen twijfel. Zo mochten zeven van hun wetenschappers het Londense antidopinglaboratorium versterken tijdens de recente Olympische Spelen.

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/registratie-gent-bc-business-cafe-gentse-jacht-op-doping

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us