LEUVEN MINDGATE

Gent BC Workshop Gentse collecties van (micro)biologisch materiaal in de kijker


Tijdens de workshop stellen Gent BC en BCCM (Belgian Co-ordinated Collections of Micro-organisms), graag de Gentse cultuurcollecties aan u voor. Het gaat hier over drie collecties van verschillende types biologisch materiaal, gaande van bacteriën (BCCM/LMG) over plasmiden (BCCM/LMBP) tot diatomeeën (BCCM/DCG), allen met hun eigen karakteristieken en toepassingen. U zal er versteld van staan hoe de collecties ook in uw sector een belangrijke rol kunnen spelen.

De workshop is gericht op onderzoekers, ondernemers en andere geïnteresseerden uit zowel onderzoeksinstellingen als industrie en KMO’s. We zijn er immers van overtuigd dat we heel wat praktische voorbeelden kunnen naar voor schuiven die de rol van de collecties voor onderzoek en technologie illustreren. Graag maken we van de workshop ook gebruik om te luisteren naar de noden en de vragen van de deelnemers. Toepassingen en discussie zullen zich toespitsen op volgende sectoren:

  • Medische biotechnologie / Pharma
  • Agro / Food
  • Milieu / Scheikunde
  • Aquatische Biotechnologie

Hoe gaat de workshop in zijn werk?

We beginnen met een algemene voorstelling van de 3 cultuurcollecties aan de hand van heel concrete voorbeelden uit de praktijk. We hopen zo een mooi overzicht te geven van de verschillende collecties en hun mogelijkheden. Vervolgens stappen we over in een soort brainstormsessies of mini-partnerings. Hierbij gaan we heel gericht, in kleinere groepjes, per sector samenzitten om na te denken over de huidige en potentiële toepassingen/diensten die de collecties u kunnen bieden. We hopen op die manier te tonen wat er mogelijk is en eveneens te luisteren naar de onvervulde behoeften vanuit het onderzoek en de industrie. Afsluiten doen we dan opnieuw allen samen bij een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/registration-workshop-bccm/

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us