LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc themasessie 'Een innovatieve en moderne kijk op mens en organisatie'


Een flexibele bedrijfsstructuur als basis voor groei

Strategische flexibiliteit is een noodzaak. In de huidige snel veranderende economische omstandigheden zijn strategieën van twee jaar geleden vandaag vaak achterhaald. Alleen bedrijven die adaptief kunnen omgaan met uitdagingen vanuit hun omgeving hebben blijvend succes. Deze nood aan flexibiliteit is één van de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven vandaag geconfronteerd worden. Door de toenemende concurrentie moeten bedrijven snel kunnen reageren en hun concurrenten voor blijven. Deze benadering heeft natuurlijk gevolgen voor de interne bedrijfsstructuur. In deze sessie wordt aangetoond hoe innovatieve groeibedrijven hun flexibiliteit kunnen vergroten en deze flexibiliteit kunnen aanwenden om een voorsprong te verkrijgen op de concurrentie.

Bedrijven die immers flexibel organiseren, dynamisch managen en slimmer werken, hebben een innovatievermogen dat 41% hoger is dan gemiddeld (Volberda, 2012). Bovendien zijn sociaal innovatieve bedrijven beter in staat om nieuwe klanten aan te trekken (+22%) , zien ze hun marktaandeel sneller groeien (+20%) en hebben ze meer tevreden medewerkers (+20%) . Gecombineerd met vormen van co-creatie leidt sociale innovatie niet alleen tot meer innovaties maar tot betere bedrijfsprestaties en een beter kwaliteit van de arbeid.

De manier waarop het werk georganiseerd wordt maakt dus wel degelijk een verschil. Steeds meer bedrijven ervaren dat de traditionele manier van organiseren ontoereikend is. Men zoekt naar nieuwe organisatievormen die hen in staat stellen om de complexe en hyper competitieve omgeving het hoofd te bieden. Men is op zoek naar organisaties die actiever zijn, meer wendbaar en die mensen meer ruimte bieden om op een slimme én prettige manier te werken.

Deze themasessie is een organisatie van Leuven.Inc in samenwerking met Flanders Synergy.

Enkele praktische aspecten

Datum: dinsdag 19 maart 2013 (15u30-18u00)
Locatie: Innovatie-en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60 (Celestijnenlaan 200 voor GPS gebruikers), 3001 Leuven (Heverlee)

Programma 

15u30: Ontvangst deelnemers
16u00: Verwelkoming door Leuven.Inc
16u10: Een meer slagvaardige organisatie waarin slim gewerkt wordt door innovatie in de arbeidsorganisatie
Mieke Van Gramberen, Algemeen Directeur Flanders Synergy
16u50: Case Ridley Bikes: 'De fietsindustrie op kaart dank zij een innovatieve arbeidsorganisatie met een superieure relationele coördinatie'
Marc Hufkens, vice-CEO Race Productions
17u30: Vraag en antwoord
18u00: Afsluiting met een hapje en een drankje

Deelname

Deelnameprijs: 100 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc - 135 euro (excl. BTW): alle anderen
 
 logo-kmo-portefeuille Deelname aan onze activiteiten aan -50% korting via KMO-portefeuille
Pijler OPLEIDING: Leuven.Inc Erkenningsnr. DV.O106761
Meer info op
www.kmo-portefeuille.be
KMO-portefeuille aanvraag: voor deze sessie geeft u 2 opleidingsuren in.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 12 maart 2013, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en wegbeschrijving. Betaling na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen* door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt. 

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend. 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us