LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – Streetwize


Toen Arnoud Raskin in 1997 afstudeerde als industrieel designer koos hij als afstudeerwerk bewust niet voor een product dat inspeelt op een markteconomisch gecreëerde behoefte maar op basisbehoeften. Hij koos straatkinderen in ontwikkelingslanden als doelgroep en ontwierp een compacte, rijdende box die opengeschoven kan worden tot een groot schoolbord en gevuld is met educatieve materialen en leerspelen. Na zijn studies trok hij met deze ‘mobiele school’ naar Zuid-Amerika en ging er aan de slag met straatkinderen. Na enkele jaren richtte hij de vzw Mobile School op en hij bouwde daarmee een wereldwijde organisatie uit die elk jaar duizenden straatkinderen bereikt en ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Mobile School

Ondertussen startte Arnoud een nieuw ambitieus project genaamd Streetwize. Met de achtergrond van 10 jaar ‘educatie aan straatkinderen’, biedt Streetwize een totaal andere visie op managementopleiding: managers kunnen leren uit de straatcultuur en uit de wijze waarop kinderen daar overleven. Via opleiding aan bedrijven wil hij Mobile School zelfbedruipend maken zodat ze niet langer afhankelijk zijn van subsidies en zodat elke gesponsorde euro naar de straatkinderen overal ter wereld gaat.

Streetwize

Volgens Arnoud Raskin hebben we nood aan ‘Happy Streetwize people’. Hij koppelt zijn 15 jaren ervaring in het werken met straatkinderen aan de hedendaagse sociaal economische trends. In tijden van verandering moeten we paradigma’s shiften en focussen op nieuwe kansen.

Het Business Café brengt een inspirerend en uniek verhaal over ‘Streetwize zijn’, over identiteit en authenticiteit, talent en impact.

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/event-detail/gent-bc-business-cafe-streetwize-mobiele-scholen-voor-educatie-aan-straatkinderen/

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us