LEUVEN MINDGATE

Internationaal zakendoen voor Vlaamse high-tech: ervaringen vanuit het Vlaamse netwerk in het buitenland


Een kennnismaking met de vijf Vlaamse Technologieattaché's.

Internationaal zakendoen voor high-tech ondernemingen. Wat is er zo specifiek aan? High-tech en internationalisatie en high-tech zijn twee begrippen die hand in hand gaan: O&O is per definitie een internationaal begrip, en vele afzetgebieden van Vlaamse high-tech producten en diensten zijn nichemarkten die internationalisatie noodzaken.

Wat moet de ondernemer in de huidige economische context weten met betrekking tot belangrijke verre handelspartners zoals de Verenigde Staten, India, China en Japan? Wat zijn de huidige trends in technologische ontwikkelingen? Wat is de regelgeving vandaag? Wat met de bescherming van intellectueel eigendom, en wat zijn recente opportuniteiten in die landen voor onze industrie en onze kenniscentra?

Flanders Investment and Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, heeft sinds 2007 vijf Technologieattaché's op strategische posten gepositioneerd, elk met een eigen technologische focus: Tokyo (nano- en biotechnologie), Beijing (milieutechnologie), New Delhi (ICT), Los Angeles (ICT) en New York (biotechnologie). Zij zijn in de week van 9 maart in België en dat geeft Leuven.Inc een unieke kans om hun ervaringen en inzichten met haar leden te delen.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 12 maart 2009
Locatie: Innovatie & Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 Leuven (Heverlee)

Programma
- 16u45: Ontvangst deelnemers
- 17u15: Verwelkoming door Leuven.Inc
- 17u20: Paneldiscussie met FIT's Technologieattaché's uit de USA, India, China en Japan: Annik Bouquet, Ben Kloeck, Ralph Moreau, Tom Tobback en Jan Wauters.

Zij geven kort een situatieschets van high-tech in hun gastland, en delen hun ervaringen mee sinds zij op post zijn, gevolgd door vraag-en antwoordsessie.

- 18u20: Informele netwerking bij een drankje, gelegenheid tot persoonlijke gesprekken met de Technologieattaché's
- 19u00: Einde

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us