LEUVEN MINDGATE

Gent BC Scaling-Up Centre for Microsystems Technology


Op 26 maart brengt de Scaling-Up reeks ons bij CMST, een onderzoekslabo van de UGent, geassocieerd aan imec. In dit Centre for Microsystems Technology wordt aan onderzoek en ontwikkeling gedaan op vlak van microsystemen, met een focus op integratietechnologie, sensoren en smart power. Op hun website www.cmst.be kun je alvast een voorsmaakje krijgen van de verschillende onderzoeksdomeinen, zoals rekbare elektrische en optische interconnecties, ultradunne chipverpakkingen, rekbare druk- en gassensoren en de onlangs in de media verschenen displaytechnologie geïntegreerd in contactlenzen.

Gent BC Scaling-Up CMST lens

Op de activiteit krijgen we een mooi overzicht van welk soort onderzoek er plaatsvindt, maar vooral ook van hoe dit alles toepassingen heeft in de meest diverse sectoren. Zo kunnen rekbare en vervormbare circuits en sensoren worden geïntegreerd in textiel voor sport- of veiligheidskledij, maar bvb. ook in composietlagen van windmolenbladen. Ultra-dunne en flexibele chipverpakkingen vinden hun weg in sterk geminiaturiseerde hoorapparaten, implantaten en consumentenelektronica. Verdere toepassingen van het onderzoek aan CMST vind je onder andere in data- en telecom, slimme verlichting, flexibele en 3D-displays, robotica, bioreactoren voor stamcel onderzoek, hoog-vermogen elektronica,…

Gent BC Scaling-Up CMST textiel

Om dit onderzoek verder te ondersteunen werd onlangs een nieuwe pilootlijn in gebruik genomen voor het maken van rekbare elektronische circuits. Wij geven jullie alvast alle achtergrondinformatie en een mooie blik achter de schermen. We krijgen een rondleiding langs de cleanrooms en kunnen wegdromen bij toepassingen die je tot voor kort enkel kende uit sciencefictionfilms!

Inschrijven kan hier: http://www.gentbc.be/event-detail/gent-bc-scaling-up-centre-for-microsystems-technology/

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us