LEUVEN MINDGATE

Gent BC Business Café – iDROPS, hoe de meest diverse sectoren elkaar vinden via creativiteit


Bij iDROPS probeert men, net zoals bij Gent BC, verschillende sectoren samen te brengen via creatieve oplossingen. Zo kan de link tussen culturele en creatieve industrie enerzijds en de sociale sector anderzijds een basis vormen voor digitale innovatie.

Op het Business Café van 25 april krijgen we enkele prachtige voorbeelden vanuit de praktijk en wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht over de komende projecten van iDROPS. We worden vandaag de dag om de oren geslagen met het begrip innovatie. Elke week kun je wel een workshop, lezing of inspiratiesessie bezoeken, en gegarandeerd rolt het woord meermaals van de tong. Bovendien lijkt het soms wel alsof iedereen er zijn eigen definitie voor heeft.

Volgens het Gentse iDROPS bestaat de echte kunst erin om de samenhang tussen technologische én maatschappelijke innovatie te gaan combineren. Technologische vernieuwingen kunnen nog zo knap zijn, als er geen sociaal draagvlak is, blijft het daar ook bij. Een vernieuwing, maar geen innovatie.

Op het Business Café van april laten we daarom de medewerkers van dit digitaal innovatieagentschap aan het woord. Bij iDROPS is men er namelijk van overtuigd dat je creativiteit kunt gaan genereren door mensen samen te brengen uit diverse sectoren. Ze doen dit door LABS op te zetten waarbij ze technologie, cultuur en creativiteit mixen, met aandacht voor de maatschappelijke context.

De werking en methodieken van iDROPS worden via een combinatie  van vorige projecten, het Museum LAB, het LAB rond interactieve webdocumentaires en het Sociaal Innovatie LAB, verder toegelicht. Wat deze platformen alvast gemeenschappelijk hebben is dat zowel sociale experts, professionele creatievelingen én gewone enthousiastelingen digitale oplossingen probeerden te bedenken voor specifieke vraagstukken.

Benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Schrijf je dan snel in!

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us