LEUVEN MINDGATE

Biomedical Electronics


Imec's technologie voor medische diagnose, therapie en zorg

U bent van harte uitgenodigd op de demo-avond van IMEC over biomedische elektronica op donderdag 14 mei. IMEC stelt op die avond de resultaten van haar biomedisch onderzoek voor aan de lokale bedrijfswereld.

IMEC's biomedisch onderzoek is veelzijdig. Een greep uit de technologieën en toepassingen die aan bod komen:

Moleculaire diagnose en beeldvorming: lab-on-chip voor point-of-care diagnostiek, label-free DNA-microarrays, stamcel visualisatie,.

Draagbare monitoringssystemen in de gezondheids- en welzijnszorg: draadloze monitoring van slaapstadia en emoties, energie-autonome monitoring van EEG en ECG, 3D-monitoring van lichaamsbeweging,.

Intelligente implanteerbare elektronica: integratie- en verpakkingstechnologie voor het miniaturiseren en biocompatibel maken van implantaten, ultra-laag vermogensystemen,.

Neuro-elektronica: neuroprobes voor stimuleren en meten van diepe hersenactiviteit, neuronen-op-chip voor fundamenteel in-vitro hersenonderzoek,.

Aan het begin van de avond geven we u een overzicht van onze activiteiten en onze visie op de toekomst voor biomedische elektronica. Nadien kan u met al uw vragen terecht bij onze wetenschappelijke experten en kan u aan de hand van demonstraties van nabij kennismaken met de fascinerende mogelijkheden van nano-elektronica voor de biomedische wereld.

Programma:
- 17u30: ontvangst deelnemers

- 18u00: overzichtspresentatie door
Kris Verstreken, Directeur bio-nano elektronica, IMEC
Piet De Moor, Groepsleider heterogene systeemintegratie, IMEC

- 19u15: demonstraties en posters,informele netwerkmogelijkheid met hapje en drankje

Praktisch:
Wanneer?Donderdag 14 mei 2009
Waar?IMEC auditorium, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee (routebeschrijving)
Meer info? www.imec.be/biomedischevenement

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us