LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Bruggen bouwen tussen sociaal en regulier ondernemerschap


Gastbedrijf Kringwinkel SPIT

Naar aanleiding van de Openbedrijvenweek van de Sociale Economie welke plaatsvond in april, organiseert Leuven.Inc in samenwerking met SPIT een ondernemerscafé op de nieuwe site van het 'Leuvens Bedrijvencentrum voor de sociale economie' in Heverlee.

De SPIT-groep bestaat ruim 20 jaar en is in de loop der jaren is uitgegroeid tot een toonaangevende bedrijvengroep in de sociale economie.

Momenteel bouwt SPIT nieuwe bedrijfsgebouwen op de voormalige veilingsite te Heverlee. Deze gebouwen zullen niet enkel onderdak bieden aan SPIT zelf, maar ook aan andere sociale-economieprojecten uit Leuven. 450 Werknemers, cursisten en medewerkers van de sociale economie van Leuven zullen er in optimale omstandigheden kunnen werken. Een uniek partnerschap.

De vzw SPIT Tewerkstelling wil met zijn kringloopcentrum drie belangrijke doelstellingen realiseren:

1.Tewerkstelling: van wie niet of moeilijk op de reguliere arbeidsmarkt terecht kan.
2.Milieudoelstelling: verminderen van de afvalberg door maximaal hergebruik te stimuleren.
3.Sociale doelstelling: ruim aanbod aan herbruikbare goederen aanbieden tegen democratische prijzen waar iedereen, ongeacht zijn of haar financiële situatie, zijn gading vindt.

Onder leiding van Lieven Van der Stock, Directeur van SPIT, groeide de kleine en financieel onzekere organisatie van 9 werknemers uit tot een economisch stabiele groep met een omzet van 3 miljoen euro en meer dan 200 werknemers en bedient op jaarbasis ongeveer 120.000 klanten in de verschillende filialen.

Tijdens dit Ondernemerscafé geeft hij ons inkijk in de manier waarop een bedrijf uit de sociale economie omgaat met cruciale vragen over management, strategieën, financiële planning en innovatiemanagement.

Aansluitend is het mogelijk de werf van de nieuwbouw te bezichtigen.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 3 juni 2009 (18u00 - 21u00u)
Locatie: Kringwinkel SPIT, Ijzermolenstraat 10-12, 3001 Heverlee

Programma
- 18u00: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Gouverneur Lodewijk De Witte en Leuven.Inc
- 18u40: Bruggen bouwen tussen sociaal en regulier ondernemerschap - Het management van een bedrijf uit de sociale economie door Lieven Van der Stock (Directeur SPIT)
- 19u30: Rondleiding op de werf
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us