LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé Xenics


Thema: 'Als jong en dynamisch bedrijf blijven groeien door product- en marktdiversificatie'

Xenics werd in 2000 als spin-off van IMEC opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een vooraanstaand ontwikkelaar en producent van infrarood detectoren en camera's voor onder andere industriële, wetenschappelijke, medische, beveiligings- en ruimtevaarttoepassingen. Xenics' infrarood beeldsensoren worden onder meer aangewend voor industriële proces- en kwaliteitscontrole, thermische beeldvorming, surveillance, brandbestrijding, telecommunicatie en nachtvisiesystemen.

Voortgedreven onderzoek en designontwikkeling zorgden ervoor dat het bedrijf doorheen de jaren uitgroeide tot een toonaangevende speler op de markt. Naast de oprichting van de dochter-onderneming sInfraRed in Singapore blijft het bedrijf in Leuven ook verder groeien en uitbreiden.
Dankzij deze voortdurende evolutie en de sterke technologische achtergrond van alle medewerkers is Xenics in staat in te spelen op de eisen en noden van de markt.

Tijdens dit Ondernemerscafé zal Bob Grietens, CEO van Xenics, de evolutie van dit jong bedrijf schetsen en meer uitleg geven bij de groei in economisch moeilijke tijden.

Enkele praktische aspecten
Datum: dinsdag 9 juni 2009 (18u00 - 21u00u)
Locatie: Ambachtenlaan 44, 3001 Heverlee

Programma
- 18u00: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Leuven.Inc
- 18u40: Hoe een jonge en dynamische producent van infrarood camera's blijft groeien door product en marktdiversificatie - Bob Grietens (CEO Xenics)
- 19u40: Vraag en antwoord
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us