LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc themasessie 'Mens en organisatie: een innovatieve kijk'


Strategische flexibiliteit is een noodzaak. In de huidige snel veranderende economische omstandigheden zijn strategieën van twee jaar geleden vandaag vaak achterhaald. Alleen bedrijven die adaptief kunnen omgaan met uitdagingen vanuit hun omgeving hebben blijvend succes. Deze nood aan flexibiliteit is één van de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven vandaag geconfronteerd worden. Door de toenemende concurrentie moeten bedrijven snel kunnen reageren en hun concurrenten voor blijven. Deze benadering heeft natuurlijk gevolgen voor de interne bedrijfsstructuur. In deze sessie wordt aangetoond hoe innovatieve groeibedrijven hun flexibiliteit kunnen vergroten en deze flexibiliteit kunnen aanwenden om een voorsprong te verkrijgen op de concurrentie.

Bedrijven die immers flexibel organiseren, dynamisch managen en slimmer werken, hebben een innovatievermogen dat 41% hoger is dan gemiddeld (Volberda, 2012). Bovendien zijn sociaal innovatieve bedrijven beter in staat om nieuwe klanten aan te trekken (+22%) , zien ze hun marktaandeel sneller groeien (+20%) en hebben ze meer tevreden medewerkers (+20%) . Gecombineerd met vormen van co-creatie leidt sociale innovatie niet alleen tot meer innovaties maar tot betere bedrijfsprestaties en een beter kwaliteit van de arbeid.

De manier waarop het werk georganiseerd wordt maakt dus wel degelijk een verschil. Steeds meer bedrijven ervaren dat de traditionele manier van organiseren ontoereikend is. Men zoekt naar nieuwe organisatievormen die hen in staat stellen om de complexe en hyper competitieve omgeving het hoofd te bieden. Men is op zoek naar organisaties die actiever zijn, meer wendbaar en die mensen meer ruimte bieden om op een slimme én prettige manier te werken.


Deze themasessie is een organisatie van Leuven.Inc in samenwerking met Flanders Synergy.

Enkele praktische aspecten

Datum: donderdag 5 december 2013 (14u00-18u00)
Locatie: Park-Inn Hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Kessel-Lo - Suggestie parking: "Parking Station" (Martelarenlaan)

Programma

14u00: Ontvangst van de deelnemers
14u30: Verwelkoming door Leuven.Inc
14u40: "Een meer slagvaardige organisatie waarin slim gewerkt wordt door innovatie in de arbeidsorganisatie"
Mieke Van Gramberen, Algemeen Directeur Flanders Synergy
15u50: Vraag en antwoord
16u10: Korte pauze
16u30: "Case Ridley Bikes: "De fietsindustrie op kaart dank zij een innovatieve arbeidsorganisatie met een superieure relationele coördinatie"
Marc Hufkens, vice-CEO Race Productions
17u15: Debat met deelnemers
18u00: Afsluiting met een hapje en een drankje
 

Deze sessie is ook een onderdeel binnen de Innovatieacademie 'Innovate or Die'. Inschrijvingen hiervoor zijn echter afgesloten.

De Innovatieacademie 'Innovate or Die' richt zich naar bedrijfsleiders en werknemers van kmo's en go's waaronder ook vzw's, voor elke sector, voor elke uitdaging.
Binnen deze opleidingsreeks krijgt u antwoord op al uw vragen in verband met toekomstgericht ondernemen. Ze vormt ook een ideaal platform om van gedachten te wisselen met experts ter zake én met collega-ondernemers die voor gelijkaardige uitdagingen staan.

De Innovatieacademie 'Innovate or Die' bestaat uit 7 sessies. Inschrijving kan via deelname aan minimum 5 sessies, en dit aan de uitzonderlijke prijs van 75 euro (excl. BTW) per sessie.

Innovatieacademie_logoklein


Deelname

  • Deelnameprijs voor deze sessie: 120 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc - 150 euro (excl. BTW): alle anderen. Deze sessie komt in aanmerking voor tussenkomst van KMO-portefeuille
 logo-kmo-portefeuille
Deelname aan onze activiteiten aan -50% korting via KMO-portefeuille
Pijler OPLEIDING: Leuven.Inc Erkenningsnr. DV.O106761
Meer info op
www.kmo-portefeuille.be. Bij aanvraag geeft u 4 opleidingsuren in.
 


Inschrijven voor deze sessie

Inschrijven voor deze sessie kan tot uiterlijk 28 november 2013, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Inschrijvingen voor de Innovatieacademie 'Innovate or Die' zijn afgesloten

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega*. Annulatie is echter niet mogelijk.

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend. 
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us