LEUVEN MINDGATE

Technologie voor slimme zorg


Dit avondseminarie, georganiseerd door het Leuven Medical Technology Centre (LMTC), belicht de bijdrage van LMTC-onderzoeksgroepen aan het snel groeiende domein 'Slimme Zorg'. In alle levensfases levert technologie een steeds belangrijker bijdrage aan de invulling van de zorgbehoefte. In de ouderenzorg kan technologie helpen om langer zelfstandig te wonen. Patiënten met chronische aandoeningen zoals epilepsie of obstructief longlijden kunnen dankzij medische technologie voortdurend opgevolgd worden, zelfs van op afstand. Ook in de zorg voor premature baby's is technologie onmisbaar. Al deze aspecten van slimme zorg worden toegelicht in overzichtspresentaties van toonaangevende onderzoekers. Resultaten van lopende LMTC-onderzoeksprojecten komen aan bod in een posterbeurs en bijhorende netwerkreceptie.

Doelpubliek: onderzoekers en ontwikkelaars met interesse in toepassingen van technologie in de zorgsector, zowel uit de academische wereld als de industrie; professionele zorgverleners en andere actoren uit het werkveld. De lezingen zijn in het Nederlands; posters in het Nederlands of in het Engels.

Datum en Plaats:
Dinsdag 30 juni 2009, 16-19u, Auditorium Tweede Hoofdwet (TI 01.02), Thermotechnisch Instituut, Kasteelpark Arenberg 41, 3001 Heverlee. Posterbeurs en receptie in de bijhorende machinezaal (TI 01.01).

Programma:
- 16u00 Verwelkoming & inleiding
- 16u10 Algemene visie vanuit de zorgsector op relevantie van 'slimme zorg' en voorziene evolutie van de behoeften
Prof. Anja Declercq (LUCAS, Centrum voor zorgonderzoek & consultancy)

- 16u30 Keynote presentaties van LMTC-leden
* Prof. Daniel Berckmans (M3-BIORES): Biosensing & biomonitoring: basisonderzoek en benadering van individuen als CITD (Continuous, Individual, Time-variant, Dynamic) systemen.
* Prof. Lieven De Maesschalck (KHK): Het painvision project: toepassing van biosensing en biomonitoring technologie bij dementerenden.
* Prof. Sabine Van Huffel (ESAT-SCD) : Signaalverwerking voor 'slimme zorg', met toepassing bij continue functiemonitoring, bijvoorbeeld bij stress, epilepsie en hersenbewaking bij pasgeborenen.
* Prof. Gunnar Naulaers (UZ Leuven - Neonatalogie) : 'Smart monitoring' bij pasgeborenen
- 17u50 Korte toelichting bij de posters
- 18-19u Posterbeurs met netwerking-receptie: recente onderzoeksresultaten van LMTC-ledengroepen, relevant voor 'slimme zorg' in ruime zin

Voor meer informatie:
dr. ir. Siegfried Jaecques
Coördinator Leuven Medical Technology Centre (LMTC)
p.a. Celestijnenlaan 300C, bus 2419, 3001 Heverlee
tel. +32-16-327067 of +32-16-327096 (secr. BMGO)
fax +32-16-327994
GSM +32-486-498345
Siegfried.Jaecques@lrd.kuleuven.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us