LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc: Ondernemerscafé ICsense


'5 jaar ICsense: de groei en evolutie van een IC ontwerphuis in een geglobaliseerde markt'

ICsense werd in 2004 als spin-off van de K.U.Leuven opgericht en is in zijn 5-jarig bestaan uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor analoog, mixed-signal en hoge spanning IC (integrated circuits) ontwerp. ICsense ontwerpt ICs in opdracht van internationale bedrijven, typisch voor medische, automobiel en industriële markten. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in hoge spanning drivers (tot 100V), MEMS en sensor interfacing en power management. Voorbeelden van projecten zijn o.a. het opmeten van snelheden van tandwielen in versnellingsbakken, UHF Gen 2 RFID chips, cochleaire implantaten, gyroscopen voor smartphones, ... Veel van hun ontwerpen zijn een onderdeel van op de markt verkrijgbare producten. ICsense is een ISO 9001:2000 gecertifieerd bedrijf.

Door veel aandacht te besteden aan kennisbehoud/opbouw in combinatie met een hoogstaande kwaliteit, heeft ICsense zijn klanten- en aanbodportfolio gestaag kunnen opbouwen. Dat is het fundament van een duurzame groei gedurende deze 5 jaar. De uitdaging voor de volgende 5 jaar ligt in het bestendigen en versnellen van de groei door diversificatie in het dienstenaanbod.

Tijdens dit Ondernemerscafé zal Bram De Muer, CEO en medeoprichter van ICsense, de groei en evolutie van ICsense als dienstenbedrijf schetsen en meer uitleg geven bij hoe het bedrijf zich weet te handhaven en te groeien in een geglobaliseerde markt. Daarnaast zullen in het eigen meetlabo een aantal demo's gegeven worden van door ICsense ontwikkelde chips en systemen.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 24 september 2009 (18u00 - 21u00u)
Locatie: Gaston Geenslaan 9 - 3001 Leuven

Programma
- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: 5 jaar ICsense: de groei en evolutie van een IC ontwerphuis in een geglobaliseerde markt - Bram De Muer (CEO ICsense)
- 19u40: Vraag en antwoord
- 20u00: Demo - afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us