LEUVEN MINDGATE

Partner for Benin


Bedrijven die hun werknemers motiveren om zich te engageren voor ‘het goede doel’ krijgen een betere werksfeer en verhoogde productiviteit. Prof. Maddy Jansens, KU Leuven geeft toelichting bij haar onderzoek hieromtrent. Stichting Hubi & Vinciane illustreert met voorbeelden.

Programma:

Welkomstwoord door Louis Tobback, burgemeester en Denise Vandervoort, Schepen van Cultuur en Ontwikkelingssamenwerking

Intro Stichting Hubi & Vinciane door voorzitter Pascale Van Assche en intredend voorzitter ere-rector Prof. Dr. Marc Vervenne

  • Lezing door Prof. Maddy Jansens rond het thema 'Sociaal engagement en impact op productiviteit'
  • Muzikaal Intermezzo, School of Arts LUCA campus Lemmens instituut
  • Getuigenis partnership door Ingenieur Fried Van Craen, CEO Materialise
  • Feestelijke afsluiting door Monseigneur l’Ambassadeur Charles Boromée Todjinou

Stichting Hubi & Vinciane werkt sinds meer dan 30 jaar enkel met vrijwilligers waardoor 96% van alle giften rechtstreeks naar haar projecten in Benin gaan. Ze streeft naar meer visibiliteit bij bedrijven en introduceert het label "Partner for Benin". Dit geeft uw onderneming de mogelijkheid uw sociaal engagement te communiceren naar uw interne en externe stakeholders.

Happening in samenwerking met Stad Leuven, de Ambassade van het West-Afrikaanse Benin, Museum M en Kamer van Koophandel Voka Leuven, gesteund door Leuven.Inc.

Met dank aan AB-Inbev, wijnen TACT, Museum M café, Visual Harvester, Albert Premier chocolade, Spadel, Studenten Masteropleiding LUCA School of Arts campus Lemmensinstituut.

Locatie:

Museum M Leuven
28 Leopold Vanderkelenstraat
3000 Leuven

Praktische info:

  • Datum: maandag 25 november
  • Tijdstip: van 19u tot 22u
  • Deelname: gratis, maar registratie verplicht. Voor registratie klik hier.

Stichting Hubi & Vinciane

Eind jaren 70 werkte Hubi Adriaens als arts/chirurg in een brousseziekenhuis in het West-afrikaanse Benin. Vinciane Van Assche, zijn verloofde steunde hem zoveel mogelijk in en rond het ziekenhuis en gaf ook wiskundeles in het nabijgelegen College. Toen ze in 1981 beiden om het leven kwamen in een vliegtuigongeluk, richtten hun respectievelijke families de Stichting op om hun levenswerk verder te zetten. Zo werkt Stichting Hubi & Vinciane verder aan deze hoopvolle droom in Benin.

Via meerjarenplannen, mede-gefinancieerd door de Belgische staat, zorgt de Stichting voor succesvolle ontwikkelingen in de gezondheidszorg, in het onderwijs en in de landbouw – met speciale aandacht voor moeder & kind.
Zo bouwt de Stichting aan hoogstaande kwalitatieve zorgverlening in en rond de twee ziekenhuizen - door de staat erkend als 'Hôpital de Zone'.

Ook steunt ze een weeshuisje in Boko, acht basisscholen en twee normaalscholen om een toekomst te kunnen geven aan alle jongeren.

Tenslotte stimuleert ze ook de ondernemingszin bij de boeren in de streek van Parakou met opleidingsprogramma's voor rijst- en sojateelt, zodat deze minstbedeelden ook in hun eigen inkomen kunnen voorzien.

Kortom: een geïntegreerde aanpak van streekontwikkeling in Benin.

www.hubi-vinciane.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us