LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé 'Cartagenia: 5 jaar opgericht'


Met de regelmaat van de klok komen nieuwe toepassingen van genetica in het nieuws, de ene spectaculairder dan de andere: personalisatie van kankerbehandelingen, gezondheidsrisico's in kaart brengen via consumer genetics, niet-invasieve genetische testen voor ongeboren kinderen etc. Minder bekend bij het grote publiek is dat al deze doorbraken in grote mate te danken zijn aan de doorgedreven aanwending van informatica- en data-miningtechnologieën.

Cartagenia werd 5 jaar geleden door onderzoekers Bert Coessens en Steven Van Vooren opgericht als gezamenlijke KU Leuven spin-off uit het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid en de afdeling Bio-Informatica van het departement Elektrotechniek. De spin-off wil een antwoord bieden op de stijgende vraag naar gespecialiseerde ICT-oplossingen voor het gebruik van genetische data in routinediagnostiek. Serial entrepreneur en softwareondernemer Herman Verrelst co-investeerde bij de oprichting en vervoegde het team als gedelegeerd bestuurder.

Cartagenia biedt cloud-gebaseerde software-, databank- en analysesystemen aan genetische laboratoria en clinici om hen in staat te stellen om klinisch relevante genetische analyses uit te voeren op een snelle en efficiënte manier, zodat zij genetische interpretatie en counseling van hoge kwaliteit kunnen leveren aan ouders en zorgverleners. Oorspronkelijk bevonden de toepassingen zich vooral op het domein van de diagnose van kinderen met aangeboren afwijkingen, maar de onderneming heeft zich met de jaren verder uitgebreid naar andere domeinen, zoals prenatale (foetale) screening en kankerdiagnostiek.

Tijdens dit Ondernemerscafé zal worden ingegaan op de uitdagingen, en met name hoe een Leuvens technologiebedrijf in een internationale markt het verschil kan maken…

Enkele praktische aspecten

Datum: Donderdag 28 november 2013 (17u00 – 20u45)
Locatie: Cartagenia, Technologielaan 3, 3001 Heverlee

Programma

17u00: Ontvangst van de deelnemers
17u30: Verwelkoming door Leuven.Inc
17u45: "Genetica en informatica – onlosmakelijk verbonden"
Steven Van Vooren, Co-founder en Product Marketing Manager van Cartagenia
18u15: "Cartagenia – van opstart tot internationale uitbouw"
Herman Verrelst, CEO Cartagenia
19u00: Vraag en antwoord
19u15: Afronding met een hapje en een tapje
20u45: Einde van het café

Hoe kan u deelnemen?

Inschrijven kan tot uiterlijk 22 november 2013, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contactgegevens). 
Zoals steeds hanteren wij het "first subscribe, first serve" principe.

Opgelet! Leuven.Inc Ondernemerscafés zijn enkel toegankelijk voor onze leden.

Om organisatorische redenen, is het aantal deelnemers beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.

Bent u na inschrijving verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij alsnog een andere persoon toelaten.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us