LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Open Ondernemerscafé: Gastbedrijf Kim's Chocolates


Thema: 'Hoe chocolade, technologie en ecologie hand in hand gaan'

Kim's Chocolates is één van de grootste producenten van artisanale pralines en fijne chocoladewaren in België, met een omzet van ca. 27 miljoen euro. Ongeveer 95% van de omzet wordt door export naar een veertigtal landen gerealiseerd: de helft via afzet in Europa, de rest door verkoop aan de Verenigde Staten, Canada en de Aziatische groeimarkten. Met een personeelsbestand van een 100-tal vaste krachten, aangevuld met evenveel tijdelijke krachten in het hoogseizoen, barstte het bedrijf vorig jaar uit zijn voegen. Onlangs nam Kim's Chocolates dan ook haar intrek in een gloednieuw pand in Tienen. Het bedrijf wordt inmiddels beschouwd als één van de meest ecologische chocoladefabrieken in Europa.

Kim's Chocolates mocht vorig jaar de onderscheiding voor 'De meest energiebewuste KMO' ontvangen.
De milieuvriendelijke oplossing die het meest in het oog springt, is de biofermentor die afvalwater met behulp van kokosvezel zuivert. Zo verloopt waterzuivering op een totaal natuurlijke manier, zonder de toevoeging van chemicaliën én op een uiterst goedkope manier.
Het bedrijf implementeerde verder de nieuwste technologie inzake luchtverversing en klimatisering, en plaatste maar liefst 2987 fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak, wat één van de grootste projecten in ons land vertegenwoordigt en 15 à 20% van de totale energiebehoefte van de onderneming oplevert.

Tijdens dit Ondernemerscafé zal Fons Maex, CEO van Kim's Chocolates, de evolutie van het bedrijf schetsen en meer uitleg geven bij hun filosofie over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Enkele praktische aspecten
Datum: dinsdag 20 oktober 2009 (18u00 - 21u00u)
Locatie: Grijpenlaan 11 (Industriepark), 3300 Tienen

Programma
- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: Hoe chocolade, technologie en ecologie hand in hand gaan'
Fons Maex (CEO Kim's Chocolates)
- 19u15: Vraag en antwoord
- 19u30: Rondleiding in de productieafdeling en afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us