LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Topsportlab


Nieuwe K.U.Leuven spin-off verlaagt blessurerisico's en verhoogt beschikbaarheid, efficiëntie en productiviteit van topvoetballers.

Blessures in een contactsport zoals voetbal lopen hoog op en worden binnen één voetbalseizoen geschat op meer dan 15 miljoen euro. Blessures uitsluiten is onmogelijk maar kunnen wel gevoelig verminderd worden door meer aandacht te besteden aan de blessures die niet worden veroorzaakt door contact, zoals bijvoorbeeld overbelasting.

Topsportlab, als kersverse spin-off van de K.U.Leuven, heeft zich hierin gespecialiseerd. De nieuwe spin-off spitst zich toe op het prestatiemanagement en de blessurepreventie binnen het professionele voetbal en richt zich met zijn nieuw ontwikkelde online-toepassing vooral op de toplaag van het Belgische en Europese voetbal. Anderlecht en Club Brugge zijn inmiddels actieve gebruikers van deze software.

Topsportlab screent individuele spelers en levert een duidelijk overzicht van de blessuregevoelige zones. Hierop kunnen trainers zich baseren om te beslissen of er specifiek of niet moet worden getraind.
Daarnaast wil Topsportlab meerwaarde bieden via de verbetering van de interne communicatie tussen de verschillende geledingen van de staf binnen de voetbalclub.

Het verhaal van Topsportlab kan volgens ons nergens beter gebracht worden dan in de moderne infrastructuur van de seatsruimte van OHL Leuven. Jan Callewaert zal u dan ook even kort het concept van de Businessclub Oud-Heverlee Leuven toelichten.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 3 december 2009 (18u00 - 21u00u)
Locatie: OHL Leuven, Stadion 'Den Dreef', Kard. Mercierlaan 46, Heverlee

Programma
- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: 'Het verlagen van blessurerisico's en het verhogen van prestaties bij profvoetballers'
Werner Helsen, professor trainings- en bewegingsleer K.U.Leuven, FIFA en UEFA expert - mede initiatiefnemer van Topsportlab
- 19u20: Demo online tool
- 19u30: 'Businessclub Oud-Heverlee Leuven: korte voorstelling'
Jan Callewaert, CEO Option en captain Business Club OHL
- 19u40: Vraag en antwoord
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us