LEUVEN MINDGATE

Lanceringsevent 'Kleur je Leven' Vlaanderen


Graag brengen wij u op de hoogte van het lanceringsevent van de nieuwste e-mental health tool in Vlaanderen, 'Kleur je Leven'. Dit event wordt georganiseerd door ISW Limits en CM en mede ondersteund door Leuven.Inc.

Veel mensen en werknemers hebben last van depressieve gevoelens. Depressieve klachten kunnen ernstige gevolgen hebben voor het individu, zijn of haar omgeving en voor de maatschappij. De klassieke hulpverlening in Vlaanderen is voornamelijk gericht op de individuele begeleiding van mensen met een ernstige vorm van depressie. Nochtans toont onderzoek aan dat het erg zinvol kan zijn om mildere depressieve klachten vroegtijdig aan te pakken.

Daarom lanceert ISW Limits in samenwerking met CM 'Kleur je Leven'.
Kleur je Leven is een internetcursus die mensen leert om zelfstandig hun depressieve klachten aan te pakken.

Toegang tot de cursus is laagdrempelig zodat iedereen vaardigheden kan leren die bijdragen tot een positieve houding. Via de cursus kunnen ook ernstigere vormen van depressie of terugkerende depressieve gevoelens voorkomen worden.

Tijdens het lanceringsevent willen we u deze nieuwste e-mental health-toepassing demonstreren en ingaan op de voordelen van e-mental health voor individu, bedrijf en maatschappij.

Doelgroep:
Bedrijven (HR-verantwoordelijken), artsen, psychologen, mutualiteiten, gezondheidscentra, pers.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 9 december 2009 (16u00-18u00)
Locatie: Brabanthal (zaal Luna), Brabantlaan 1, Heverlee

Programma
15u30: Ontvangst deelnemers met koffie
16u00: Lancering Kleur je Leven Vlaanderen
- Verwelkoming door Dirk Antonissen, CEO ISW Limits
- 'Kleur je Leven, een baanbrekend project van strategisch belang', door Rik Dessein, departementsdirecteur Gezondheidspromotie Christelijke Mutualiteit
- 'E-mental health: ervaringen in Nederland' door dr. Heleen Riper, hoofd I.COM, Trimbos-instituut, Nederlandse pionier op vlak van e-mental health
- 'Kleur je Leven: demonstratie van de nieuwe internetcursus van ISW Limits'
18u00: Afsluiting met een hapje en een drankje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us