LEUVEN MINDGATE

Usability in het ontwikkelingsproces @ Philips


'Sense and Simplicity' in de praktijk

Elk bedrijf dat ICT-toepassingen of technologische producten ontwikkelt wordt geconfronteerd met het belang van usability. Of het nu softwaretoepassingen zijn of hoogtechnologische apparaten, hedendaagse gebruikers willen geen complexe 'user interfaces', willen niet meer worstelen met onduidelijke en dikke gebruiksaanwijzigingen en verwachten eenvoudige interactie met de producten en applicaties.

In deze themasessie gaan we dieper in op het ontwerp van de 'user interaction' in nieuwe producten en toepassingen in samenwerking met Philips Home Control en Human Interface Group.

Philips Home Control in Leuven is wereldleider op het gebied van afstandsbedieningen. Het ontwerp van Universele Remote Controls bevat tal van elementen waar usability van het grootste belang zijn, zowel bij het installeren als bij het gebruiken van de afstandsbediening. Human Interface Group biedt Philips Home Control daarbij ondersteuning op maat.
Als onafhankelijk consultancy kantoor ijvert Human Interface Group sinds bijna 20 jaar voor het optimaliseren van de volledige 'user experience' van technologische oplossingen.

We vertrekken vanuit het proces waarbij de inzichten in de wensen van de klant vertaald worden in meetbare criteria. Deze meetbare parameters worden meegenomen doorheen de totale productontwikkeling, vanaf de eerste fase waarin de wensen van de consument beschreven worden tot de eindvalidatie en finaal de release van het product. Dit proces is gebaseerd op DFSS (Design For Six Sigma), maar wordt hier expliciet aangepast voor usability.

In een tweede deel van deze themasessie wordt de toepassing van dit proces voorgesteld aan de hand van enkele voorbeelden. Op basis van een van de nieuwste productontwikkelingen worden de verschillende aspecten van het 'requirements process' en het expliciet maken van meetbare criteria voor alle usability aspecten van het product en de applicatie toegelicht. We tonen aan hoe een weldoordachte user interface, gebruikerstesten met eindgebruikers en handige documentatie kunnen bijdragen tot een gebruiksvriendelijk product.

Aansluitend is er een demonstratie gepland van enkele producten om de usability aspecten aan te tonen.

Doelgroep:
Project managers, product managers, ontwikkelaars, softwarearchitecten, kwaliteitsverantwoordelijken, marketing managers

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 10 december 2009 (16u30-19u15)
Locatie: Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 Heverlee

Programma
- 16u30: Ontvangst deelnemers
- 17u00: Verwelkoming door Leuven.Inc
- 17u10: Introductie van Philips Home Control Leuven, Patrick Odent (Senior Director Technology & Development Philips Home Control)
- 17u30: User Requirements in het ontwerp van Universal Remote Controls, Peter Merlo (Development Manager, Philips Home Control Leuven)
- 18u00: Usability @ Philips Home Control Leuven, Lore Nuyens (Project Manager, Human Interface Group)
- 18u30: Demo
- 19u00: Vraag en antwoord
- 19u15: Afsluiting met een hapje en een drankje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us