LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Cochlear


Cochlear, wereldleider in hoorimplantaten- De uitbouw van een bionisch kennis

Het succesverhaal van wereldleider Cochlear is er één van twee decennia innovatie. Voor de ontwikkeling van haar hoorimplantaten beschikt de firma over twee onderzoeks- en ontwikkelingscentra: één in Australië en één in België. Het Cochlear Technology Center Europe in Mechelen is een innovatiecentrum met meer dan 50 medewerkers, actief in nieuwe technologieën, producten en processen in diverse domeinen zoals micro-elektronica, signaalverwerking, software, draadloze systemen, nano- en microsystemen, biocompatibele electromechanische transducers, enz..

Door de doorbraak die gehoorimplantaten de laatste jaren gemaakt hebben, groeide het bedrijf en mag er in de toekomst nog een significante groei verwacht worden. Anderzijds zijn er nog veel wensen die technologisch nog niet kunnen worden ingevuld. Carl Van Himbeeck pleit daarom voor de verdere uitbouw van een Europees bionisch kenniscentrum en waarom ook niet dromen van een eigen zeer gespecialiseerde productie-omgeving..
Tijdens dit Ondernemerscafé zal hij dieper ingaan op het belang van dit kenniscentrum voor de ontwikkeling en implementatie van de Cochlear-technologie in Europa.

Enkele praktische aspecten
Datum: dinsdag 29 januari 2008 (18u00 - 21u00u)
Locatie: Cochlear Technology Centre Europe, Mechelen Campus, Schaliënhoevedreef 20 I, 2800 Mechelen

Programma
18u00: Ontvangst deelnemers
18u30: Introductie door Leuven.Inc
18u40: De uitbouw van een bionisch kenniscentrum in Vlaanderen
Carl Van Himbeeck (General Manager Cochlear Belgium)
19u40: Vraag en antwoord
20u00: Afronding met een hapje en een tapje
21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us