LEUVEN MINDGATE

Researchmeeting: Energievriendelijke scheidingstechnologie voor afvalstromen


Duurzame ontwikkeling en beheer van processen is binnen elk bedrijf een belangrijke topic. Efficiënter omspringen met grondstoffen, energie en het beperken van afvalstromen resulteert niet enkel in een meer duurzame procesvoering, maar ook in een significante kostenbesparing. Het doordacht selecteren van geschikte scheidingstechnieken kan bedrijven veel energie en dus geld besparen.

Membranen hebben als product reeds een lange weg afgelegd. Problemen als membraanfouling, membraanlevensduur en membraanstabiliteit hebben lange tijd het mainstream gebruik van deze technologie vertraagd. Het laatste decennium echter is de doorbraak van membraantechnologie een feit geworden en is er een stevige marktgroei.

Membranen hebben hun toegevoegde waarde reeds bewezen in waterige systemen, maar membranen bieden ook heel wat nieuwe mogelijkheden in niet-waterig milieu en bij opzuivering van processtromen. Nieuwe membraanprocessen maken het bijvoorbeeld mogelijk om producten uit solventen te halen, solventen van elkaar te scheiden en productstromen te ontwateren.

Tijdens deze research meeting geven wij u een overzicht van de belangrijkste membraanscheidingsprocessen en gerelateerde toepassingen. De mogelijkheden van de verschillende processen zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht worden. Bovendien kunnen toepassingen binnen uw eigen bedrijf in vraag gesteld worden.

Deze researchmeeting is voor u relevant indien u:
* energiebesparingen zoekt in de afvalstroom verwerking
* milieuvriendelijk afvalstromen wil scheiden
* de mogelijkheden van membraantechnologie wil ontdekken

Wij zien er naar uit u op deze researchmeeting te mogen ontmoeten waar Karen Vanderstraeten en Anita Buekenhoudt van VITO u op een deskundige wijze zullen informeren.

Locatie:
Innovatiecentrum West-Vlaanderen
E. Sabbelaan, 51
8500 Kortrijk
Tel. 056 28 28 80

Een wegbeschrijving vindt u op www.innovatiecentrum.be

Programma:
8.00 uur* Welkomstkoffie - ontbijt
8.15 uur Start uiteenzetting
9.15 uur Vragen en dialoog
9.45 uur Einde

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us